Monthly Archives: október 2015

Táncos délután

A TÁMOP-6.1.2. A-14/1-2014-0001 pályázat keretein belül Tánccal az egészségért – népművészeti bemutató tartott iskolánkban a Ludas Zenekar 2015.10.13-án. A gyerekek nagy érdeklődéssel hallgatták az előadást, majd szívvel-lélekkel táncoltak együtt a táncosokkal.

Posted in Egyéb | Leave a comment

Intézményi Bozsik Labdarúgó torna

Az Intézményi Bozsik Labdarúgó tornán vettünk részt Mezőberényben 2015. 10. 21-én. Két korcsoporttal indultunk a 2015/2016-os tanévben. A rossz idő ellenére nagyon jó hangulatú csapatjátékokat láttunk. Diákjaink fegyelmezettek és ügyesek voltak, más intézmény testnevelőitől, edzőitől is dicséretet kaptak.

Posted in Egyéb | Leave a comment

Idén is futottunk ősszel

Hagyományainkhoz híven ismét megrendezésre került településünkön az őszi futógála.

Posted in Egyéb | Leave a comment

Mezeis eredményeink

2015. október 07-én Szarvason került megrendezésre a Zielbauer András mezei futóverseny, ahol a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskolát  33 tanulónk képviselte. Nagyon szép eredmények születtek:

Posted in Egyéb | Leave a comment

Továbbra is Határtalanok vagyunk

Iskolánk 7. osztályosai ismét benyújtották Határtalanul tanulmányi kirándulásos pályázatukat, melyről most kaptuk az értesítést, hogy nyertes lett. Tanulóink a tanév vége felé újra Erdélybe látogathatnak, ezúttal a Vizek nyomán. Ellátogathatnak majd a Sebes-Körös forrásához, a Medve-tóhoz, a Gyilkos-tóhoz, és a … Continue reading

Posted in Egyéb | Leave a comment

Iskola a természetben

Diákjaink október 11-től 17-ig ismét táboroznak. Ezúttal egy számukra már nem ismeretlen településre fognak utazni, hiszen az előző évhez hasonlóan ismét Hronecbe látogatnak, Szlovákiába. Tovább bővíthetik ismereteiket a Szlovák népszokásokról, hagyományokról, és megismerkedhetnek Szlovákia természeti szépségeivel. Diákjainknak addig is jó … Continue reading

Posted in Egyéb | Leave a comment

Állatok Világnapja

Október 4. az Állatok Világnapja idén vasárnapra esett, de nem feledkeztünk meg róla. 5-én (hétfőn) reggel iskolánk aulájában az állatoké volt a főszerep. Színes képes bemutatóval vártuk diákjainkat, a hirdető falaktól egészen a televíziós kivetítőig, ahol sok-sok érdekességet olvashattak és … Continue reading

Posted in Egyéb | Leave a comment

A Zene Világnapja

Iskolai életünk hagyományai közül az egyik legkedveltebb a Zene Világnapjáról való megemlékezés. Ez a nap a közös éneklésről, az együtt zenélésről szól.

Posted in Egyéb | Leave a comment

Kukorica Napon a csabacsűdi diákok

Az idei évben is megrendezésre került Csabacsűdön a Nemzetközi Kukorica Nap, melyre hagyományainkhoz híven diákjaink is ellátogattak.

Posted in Egyéb | Leave a comment