„A Sport Legyen a Tied!”

2016. október 4-én iskolánk 2.-3.-4. osztályos tanulói 4 nevelő kíséretével Békéscsabára utazott egy színvonalas sporteseményre. A Városi Sportcsarnokban rendezte meg a Magyar Diáksport Szövetség – az Emberi Erőforrások Minisztériuma Sportért Felelős Államtitkárságának megbízásából – „A Sport Legyen a Tied!” programot.

A szervezők fő célja az volt, hogy minél több gyermek ismerhesse meg a bemutatott sportágakat, valamint a működő sportegyesületeket.

A barátságos fogadtatás után minden gyermek kapott egy kis sportágakat bemutató füzetecskét, amibe gyűjthették a kipróbált sportágak logóját, pecsétjét. Készült egy közös fénykép is, melyen izgalommal teli várakozás tükröződik a diákok arcán.

A rendezvény megnyitóján több sportoló, vezető is arra biztatta a fiatalokat, hogy lelkesen próbáljanak ki mindenféle sportot a délelőtt folyamán. 13-20 sportág és azok helyi képviselői egy időben mutatkoztak be élményszerű aktivitással, így a gyermekek testközelből próbálhatták ki az adott sportágakat.

Rendkívül barátságos légkört alakítottak ki, céljuk az volt, hogy lehetőséget adjanak a legkedvesebb sportág megtalálására, gyakorlására.

A zsúfolt sportcsarnokban tanulóink egyre bátrabban, lelkesebben gyűjtötték az élményeket és logókat, így röplabdáztak, kosaraztak, vívtak, kajakoztak és még sok más sportot kipróbálhattak. Megismerkedtek neves, válogatott sportolókkal is. Beváltották a logókat és boldogan tűzték ki a kapott sportág-jelvényüket a ruhájukra; örültek a kis ajándéknak is.

Remek nap volt, még a bátortalanabbak is jól érezték magukat a kedvcsináló, népszerűsítő bemutatókon!

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.