„Ha citera pendül III.”

Az elmúlt hétvégén, Szarvason került megrendezésre az a szlovák népzenei minősítő, melyet a Magyarországi Szlovákok Szervezete 2 évente rendez a légiókban működő szlovák hagyományőrző népzenei csoportok részére.Az ország három részéből 14 énekegyüttes mutatta be tudását szlovák és magyar zsűri előtt, akik arany, ezüst és bronz minősítéssel jutalmaztak.

Iskolánkból az ötödik osztályos citerások vettek részt a versenyen. Műsorukban szarvasi szlovák népdalokat mutattak be, amit a zsűri ARANY fokozatra értékelt.

Lestyan Laura, Komáromi Réka, Nagy Dorina, Skorka Nóra a Kispacsirták citerásainak legkiválóbbjai, akik szorgalmukkal, igyekezetükkel méltón képviselik iskolánkat a hagyományőrzés terén. Kívánjuk, hogy tehetségüket és tudásukat ne hagyják elveszni, építsék azt kitartóan, szerezzenek ezzel örömet családjuknak, ismerőseiknek, iskolánknak.

 Köszönjük a szülőknek az együttműködést, lelkesítést és bíztatást, mellyel hozzájárulnak gyermekük sikereihez!

Örülök, hogy lelkesen és vidáman tudtunk felkészülni az eredményes bemutatkozó versengésre. Gratulálok minden résztvevőnek: Réka, Nóri, Dorina, Laura, nagyon-nagyon büszkék vagyunk Rátok!

Emese néni

(További citerás eseményeinkről a blogunkban is olvashatnak:  http://citerazokispacsirtak.blogspot.hu/)

Képek

Forrás/zdroj: Ľudové noviny - www.luno.hu

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.