3. adventi gyertyagyújtás

Advent a keresztény kultúrkörben a karácsony napját (december 25-ét) megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszak.

2016. december 11-ére hagyományainkhoz híven iskolánk tanulói ünnepi műsorral készültek Advent harmadik vasárnapja alkalmából, amelyet az Evangélikus Templomban adtak elő.

A templom sorai minden évben megtelnek, ez idén sem volt másképp. Sutyinszky Zoltán igazgató úr ünnepi beszédével nyitotta meg a műsort, amelyet Francis Miatland Balfour A legjobb ajándék című írásával zárt: ”A legjobb ajándék az ellenségednek a bocsánat, a veled szembenállóknak a béketűrés, a barátodnak a szíved, a gyerekednek, ha jó példával jársz elől, édesapádnak az engedelmesség, édesanyádnak, ha úgy viselkedsz, hogy büszke lehet rád, saját magadnak a tisztelet, és az emberiségnek a jóindulat.”, ezután pedig meggyújtotta a harmadik adventi gyertyát. Ezzel is jelezve a karácsony közeledtét.

A negyedik osztályos tanulók karácsonyi versekkel idézték elő az ünnepi hangulatot, amelyhez hozzájárult még a citera előadás, valamint a közös éneklés. A program után a Csabacsűdiek Baráti Köre Hagyományőrző Egyesülete aprósüteményt és meleg teát osztott az ellátogatóknak, emellett a Szülők Közössége karácsonyi vásárt tartott a templom előtt, ahol különféle díszes ajándékokat lehetett vásárolni.

Az előadás után Csabacsűd Nagyközség Önkormányzati Hivatala előtti téren is egy kis műsort adtak elő a diákok, amelyet követően Czesznak János gyújtotta meg a harmadik gyertyát.

Az ünnepi műsor után mindenki nyugodt, karácsonyi hangulatban térhetett haza.

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.