XIV. Örménykúti Falunap és Szlovák Nap

Bár a nap kicsit fázósan pislogott a közel 300 főt számláló kisfalura, az örménykútiakat és környékbelieket ez egyáltalán nem zavarta. 2017. április 22-én zajlott a település egyik legnagyobb rendezvénye a Falunap és annak keretén belül a Szlovák Nap.

Kora reggel futóversennyel indult a programsorozat, amelyen iskolánk több tanulója is eredményesen szerepelt. A kétnyelvű ünnepélyes megnyitót a szlovák nyelvű műsorok követték. A Cervinus Teatrum művészeinek előadásában gyönyörű dalok hangzottak el. Őket követték a Hársliget Óvoda óvodásai, akik szintén szlovák nyelven adták elő műsorukat. A tavaszidéző pacsirtaszót szívesen hallgatjuk így tavasszal. Iskolánk 4. és 5. osztályos „Kispacsirtái” színvonalas műsorblokkal örvendeztették meg a közönséget. Felkészítő tanáruk Hruskáné Hajdú Emese volt.

Az éjszakába nyúló rendezvény jó hangulatban telt. Kívánjuk, hogy sok, ehhez hasonló hagyományőrző program szerveződjék még a környéken, hiszen ez az összetartozás egyik szimbóluma, s talán nem véletlen az erre a napra választott idézet II. János Pál pápától, miszerint „Legyetek büszkék tradíciótokra, őrizzétek meg egymás közötti egységetek és óvjátok azt minden széthúzás és veszély csírájától. A Ti erőtök a lelki egységetek, amely cselekedetekben nyilvánul meg.”

                                                                                                          Lestyan Katalin

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.