Pál-völgyi barlangtúra

   2017. június 27-én a napközi táboros diákok és az őket kísérő szüleik kalandos útra indultak. Mindenki izgatottan várta a programot. Az úti cél a Pál-völgyi barlangrendszer volt, amely Magyarország leghosszabb barlangja. A barlang egyik része utcai ruházatban is látogatható, viszont a Mátyás-hegyi barlang bejárása kalandosabb. A barlangban nincs világítás és kiépítés, kúszni és mászni kell.

   Csapatunk 5 kisebb, 9 fős csoportra lett osztva. Miután megkaptuk a felszerelésünket (kezeslábas és fejvédő sisak lámpával), átsétáltunk a barlang bejáratához. Megismerkedtünk a túravezetőnkkel, majd elindultunk lefelé a sötét és hideg barlangba. Nagy termek, szűk összekötő utak, meredek kőfalak felfelé és lefelé. Mászás, hason csúszás, kúszás, kapaszkodás. Közben „túravezetés” néhány érdekességgel, megkövült csigákkal és tengeri sünökkel. A két és fél órás túra alatt ízelítőt kaptunk a barlangászatból. Kellőképpen elfáradva, kimerülve érkeztünk vissza a kiindulási ponthoz.

   Miután minden csapat megtette saját kis útját, buszunkkal hazafelé indultunk. A késő esti órákban fáradtan érkeztünk meg, de nagyon szép és kedves emlékkel lettünk gazdagabbak.

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.