Pályaorientációs napot tartottunk iskolánkban

Az általános iskola végzős diákjait komoly dilemma elé állítja, hogy milyen szakmát, vagy szakterületet válasszanak, amelyben el tudják képzelni a jövőjüket. Iskolánk 2017. október 17-én pályaorientációs napot tartott, melynek célja, hogy minden diák megismerkedhessen egy-egy szakma vagy pálya sajátosságaival.
A kisebbek osztályfőnökeikkel játékosan ismerkedhettek a mesterségekkel, azok előnyeivel, olykor nehézségeivel. Sokat beszélgettek, szakmákkal kapcsolatos társasjátékokat játszottak, mint például az „Amerikából jöttem, mesterségem címere” nevezetű játék.
A nagyobbak kérdőíveket töltöttek ki arról, hogy például szabadidejükben mivel foglalatoskodnak szívesen, mennyire köti le őket egy adott feladat. Ezekből kiderült, hogy ki milyen szakirányt választana, így utána azon szakmákról néztek meg kisfilmeket. A számítástechnika teremben a környező középiskolák honlapjait böngészhették. A középiskolai felvételi rendszerről és a középfokú oktatási formákról is informálva lettek. Ebéd után üzemlátogatáson voltak egy helyi élelmiszerüzletben és a Községházánál, amit éppen felújítanak, így a kőműves, a festő és a villanyszerelő szakmákba nyerhettek bepillantást.
Délután középiskolák igazgatói, képviselői érkeztek intézményünkbe, hogy a hetedikes és nyolcadikos tanulóknak és szüleiknek bemutassák iskolájukat. A tájékoztató után a szülők és a diákok az általuk választott középiskola képviselőjétől részletesebb beszámolót is kaphattak.
Intézményünk kiemelt figyelmet fordít a pályaorientációra. Fontosnak tartjuk, hogy tanulóink minél több információval rendelkezzenek a továbbtanulás területén. A következő időszakban lehetőség lesz középiskolai nyílt napokra is ellátogatni, ezzel is elősegítve a tudatos iskolaválasztást.

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.