Farsang a Csabacsűdi Trefortban

Intézményünkben évek óta hagyomány a farsangi mulatság. Rendezvényünket 2018. február 23-án tartottuk az Eötvös József Művelődési Házban.

A nyolcadikosok nyitótáncával kezdődött az esemény, ők csodálatos táncukkal varázsolták el a közönséget, ezután a hercegi pár – Nagy Vanda és Szabó Zoltán- megnyitotta a farsangi ünnepséget.
Sutyinszky Zoltán, iskolánk vezetője köszöntötte a megjelenteket, majd megkérte a szereplőket, a mulatsággal végleg űzzék el a telet.

Az elsősök kezdték a jelmezes felvonulást, ők kis angyalok és ördögök bőrébe bújtak, s úgy táncoltak. A másodikosok, és negyedikesek egyéni jelmezesekként vonultak fel a színpadra, volt köztük hercegnő, focista, különböző mesehős, cowboy, kiscica, kiskutya, voltak kommandósok, katonák és még sok szép maskarás.
A harmadik osztályosok egy közkedvelt zenére mozogtak. Az ötödikesek Mariann néni vezetésével a Meseautó című film zenéjére ropták a táncot. A hatodikosok osztályfőnökükkel, Kati nénivel együtt mutatták be műsorukat, őket követték a hetedikesek, akik szintén remek jelenetet adtak elő. Zárásként a nyolcadikos fiúk, szinte már hagyománnyá vált humoros táncát láthattuk.
Az eredményhirdetésen Iványi Gergelyné dicsérte a farsangi jelmezeseket, majd a hercegi pár segítségével kiosztották a jutalmakat. Senki nem távozott üres kézzel a színpadról.
Mindeközben a Művelődési Ház előterében a jelenlévők szendvicset és üdítőt fogyaszthattak a szülői munkaközösség jóvoltából, az iskola tanárai pedig süteményes büfével várták a vendégeket.

A délután folyamán kiosztásra kerültek a zsákbamacskák, majd a tombolasorsolás következett, ahol értékes tárgyakat lehetett megnyerni.

Ezután még iskolánk pom-pom csapata is bemutatta tudását, majd a programot a Szülők Közössége által szervezett diszkó zárta.

Képek:

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.