Egészségnap iskolánkban

2018. április 13-án tanítás nélküli munkanap volt iskolánkban. Erre az alkalomra Egészségnapot szerveztünk diákjaink számára, mivel fontosnak tartjuk tanulóink egészséges életmódra nevelését.
Reggel diákjaink az iskola aulájában gyülekeztek, ahol Pljesovszki Mihály, intézményvezető helyettes úr ismertette a gyerekekkel a programot, majd csapatokat alkottak.
A csapatoknak egy csapatnevet kellet választani és csatakiáltást kellett írni. Ezután kezdődött a versengés.
Diákjainknak 7 állomásuk volt, ahol különböző feladatokat kellett elvégezniük, ezek végeztével pontozták őket.

Az első állomáson a szarvasi mentőállomás mentőápolója, Misúr Csaba fogadta a tanulókat, ott egy gyakorló bábun próbálhatták ki az újraélesztést és sok mindent megtudhattak az elsősegélynyújtásról is.
A második teremben Demeter Barbara védőnő gyakornok várta a diákokat. A feladatuk ott az volt, hogy megbecsüljék, adott ételnek, vagy italnak mennyi a cukortartalma.
A harmadik állomáson fogmosással kapcsolatos tesztet kellett kitölteniük a tanulóknak, ott Hajdú Márta fogorvosi asszisztens ellenőrizte a diákok teljesítményét.
Negyedik állomáson iskolánk védőnője, Fabóné Terhes Csilla fogadta az ifjúságot. Itt is töltöttek tesztlapot, majd mindegyik diáknak megmérte a vérnyomását.
A tornateremben különböző sorversenyeket kellett teljesíteniük, Bankó-Szarvák Beáta tanárnő vezetésével.
A hatodik állomáson az elsősegélynyújtás ismereteiket hívhatták segítségül, ugyanis különböző „sebesüléseket” kellett ellátniuk, itt Pljesovszki Mihály tanár úr ismertette velük az elvégezendő feladatot.
A hetedik állomáson pedig gyümölcssalátát fogyaszthattak.

A nap zárásaként az eredményhirdetésre került sor.
Az első három csapat tagjai kaptak ajándékot kiemelkedő teljesítményükért.
A többiek sem távoztak üres kézzel, ugyanis minden diák kapott egy kis apróságot.
Erre az alkalomra meghirdettünk még egy rajzpályázatot is, melyre szebbnél szebb rajzok érkeztek be tanulóinktól.
Közülük a legjobbaknak ítélte a zsűri 1. és 2. osztályos tanulók közül Lestyan Lara, Birghoffer Kinga, Nagy Ramira, Iványi Bence rajzait.
3. és 4. osztályosok közül Rácz Patrik, Sós Boglárka, Kasnyik Vanda és Mizik Tamara alkotásai lettek a legszebbek.

Diákjaink nagyon jól érezték magukat és bízunk abban, hogy tudják majd hasznosítani azokat az ismereteket, amiket a nap folyamán szereztek.

Képek:

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.