Napközis táborok a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskolában

Alig, hogy véget ért a tanév, lezajlott a ballagás, újra diákok töltötték meg az iskolát, ugyanis június harmadik hetében, június 18-22-ig az EFOP-3.3.5-17-2017-00038 számú „Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program kísérleti megvalósítása a Békéscsabai Tankerületi Központnál” című pályázat keretén belül két napközis tábor is lebonyolításra került intézményünkben, ez összesen negyvenöt diákot érintett.

Az egyik témamodul a Nemzeti és kulturális identitás, hagyományőrzés, anyanyelvápolás, melynek programvezetője Hornokné Szabó Tímea volt. Ezen az elsős és másodikos korosztály vett részt.
A program célja, hogy a résztvevők megismerkedjenek egy „régi világgal”, amely ma a digitális eszközök korában nagyon távolinak tűnik az adott korcsoport számára.
Cél, hogy a mondókákon, népdalokon, mesefeldolgozáson, kézműves foglalkozásokon, népi gyermekjátékokon, zenés-táncos élményeken keresztül a múlt értékei észrevétlenül alakítsák érdeklődésüket.
A másik témamodul a Közlekedés, KRESZ, Sport és egészségre nevelés, melyet Pljesovszki Mihály bonyolított le, a résztvevők pedig a negyedik és hatodik osztályosaink voltak.
A program célja, hogy ismerjék és értsék meg a tanulók a kerékpáros közlekedési szabályokat, képesek legyenek szűkebb és tágabb környezetükben biztonságosan közlekedni, ismerjék fel saját felelősségük szerepét a mindennapi életben.

A héten egy napot Gyopárosfürdőn töltöttek el mindkét tábor résztvevői.

A diákok nagyon jól érezték magukat a különféle programokon.

Örömmel tölt el bennünket, hogy tanulóink számára ilyen tartalmas programokat szervezhettünk.

Képek:

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.