Kukoricanap-2018

2018. szeptember 22-én, immáron nyolcadik alkalommal rendezték meg Csabacsűdön a Nemzetközi Kukorica-napot.
A hagyományos betakarítási bemutatóra iskolánk tanulói is jelentkeztek szép számmal, így két csapatot is sikerült alakítani. A Suli 1 és Suli 2 név alatt induló csapatok tagjai jókedvűen, frissen érkeztek a sportpályára meghirdetett gyülekezőre. Néhányan szüleiket is „magukkal hozták”, -komoly segítséget jelentett ez számunkra.
A betakarítás helyszínére a szervezők traktorokkal, lovas fogatokkal szállították a résztvevőket, így gyerkőceink az utazás új élményét is felfedezték, hiszen ritkán zötyögnek traktoron, szalmabálán üldögélve.
A Zrínyi utca végén kijelölt területen már zeneszóval várták a „törőket”; a jókedvet ez tovább fokozta. Hamarosan csak repkedő kukoricacsöveket láthatott a külső szemlélő. A tábla széléről hallatszó ének- és citeraszó serény munkára biztatta tanulóinkat, kicsi és nagy együtt dolgozott,-mint régen.
A törés, fosztás hamar elkészült és a szülők segítségének köszönhetően a szárkúpok is rövid idő alatt felépültek.
Szorgalmas munkánkat a szervezők oklevéllel és finomságokat rejtő ajándékcsomaggal jutalmazták. De az élmény az igazi jutalom, és felejthetetlen egy mai korban élő gyermek számára, hiszen pici ízelítőt kaptak a múltból, nagyszüleik világából.

Timi néni

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.