Nagy Dorina fellépése Budapesten

2018.november 10-én került megrendezésre a Magyarországi Szlovákok Szövetsége 70 éves fennállásának ünnepsége a budapesti Angyalföldi József Attila Művelődési Központban.

A kulturális műsort Matej Urban táncpedagógus és felesége állította össze, akiket többen a hroneci táborból ismerünk.

A népzene és néptánc segítségével elevenedett fel a szlovákság Magyarországra való betelepedése, melyet több magyarországi szlovák tánccsoport repertoárjának ötvözetében csodálhatott meg a közönség. Ebben a blokkban szólaltatta meg citeráját iskolánk 7. osztályos tanulója, Nagy Dorina Diána, akit mindannyiunk nagy örömére kértek fel a szervezők.

Nagy megtiszteltetés és elismerés ez, nemcsak Dorina, hanem felkészítő tanára Hruskáné Hajdú Emese számára is. Az ünnepség díjátadással folytatódott.

„Magyarországi szlovákságért” díjat kapott 9 olyan magyarországi-i személy, akik sok éven keresztül munkálkodtak nemzetiségünkért.

Az ünnepség a kassai Želekiav-Vasutas néptáncegyüttes műsorával zárult, mely mindannyiunk számára katartikus élményt nyújtott.

Az egész napos eseményről felvétel készült a MTV jóvoltából, mely a közeljövőben megtekinthető lesz a DOMOVINA szlovák nyelvű adásban.

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.