Szlovák napot tartottunk iskolánkban

2006-ban vezette be iskolánk a szlovák nemzetiségi nyelv tanítását. Célul tűztük ki az ifjúság számára a szlovák nyelv és irodalom oktatását, a szlovák nyelv és kultúra megőrzését, a szlovák nyelv ismeretét, a szlovák kultúrához való kötődést. A szlovák nyelv tanítása mellett a gyerekek örömmel kapcsolódnak a község életébe, szeretnék megőrizni a tradicionális kultúrát Csabacsűdön.

Iskolánkban először 2018. december 1-jén tartottunk Szlovák napot. A rendezvényen Fábri Judit a Magyarországi Szlovákok Kulturális Intézet Szarvasi régiójának vezető asszonya és Simon Istvánné a Csabacsűdi Szlovák Kör Egyesület elnökhelyettes asszonya és egyben a Szlovák Önkormányzat Csabacsűd képviseletében jelentek meg. A rendezvény célja elmélyíteni a gyerekekben a szlovák nemzethez való kötődést, megismerni történelmét és megőrizni a kulturális értékeket.
A programok között rendeztünk tánc, néptánc foglalkozásokat, nemzetiségi szlovák nyelvű ének tanulást, gasztronómiai részt, ahol tradicionális szlovák ételeket készítettünk el.

A rendezvényünket a Magyarországi Szlovákok Szövetsége Közhasznú Alapítvány támogatása keretében valósítottuk meg.

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.