Vadasparkban jártunk

2019. február 23-án, 44 kis diákkal a Dél-Alföld legnagyobb városában, Csongrád megye, Szegedi járás székhelyén, a Tisza és a Maros találkozásánál Szegeden jártunk. A napfény városában bár most még csak sütött és nem melegített a nap, de mi így is nagyon jól éreztük magunkat.
1989-ben lépett Szeged azon városok sorába, amelyek állatkerttel is büszkélkedhetnek. A Szegedi Vadaspark híres a természet védelmére tett erőfeszítéseiről, tekinthetjük a fajok menedékének is. Évente több száz állatot fogad, amelyek vadon elpusztulnának, de a Vadasparkban felépülve visszatérhetnek természetes élőhelyükre.
A kirándulás lehetővé tette, hogy a résztvevők betekintést nyerjenek a vadaspark állatainak mindennapjaiba, különböző állatfajokkal is találkoztak, megnézhették az állatok etetését is. A gyermekek számára nagy élmény, hogy olyat láthattak, amit lehet csak a könyvekből, tévéből ismernek. Nagyon örülünk annak, hogy íly módon is megerősíthetjük a gyerekekben a természetvédelem fontosságát, a különleges állatfajok megóvását.

A kirándulás támogatója a Szülők a Csabacsűdi Gyermekekért Egyesület, akik pályázati forrásból finanszírozták a költségeinket.
Köszönet érte!

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.