Formális és nem formális tanulás a csabacsűdi általános iskolában

2019. június 3. és 4 hetében EFOP-3.3.5-17-2017-00038 azonosítószámon nyilvántartott pályázatból – Csodaszarvas iskolai közösségi program – megvalósuló közösségi alkalmak színesítették a nyári vakáció kezdetét.
Alsósok és felsősök egyaránt találtak megfelelő, szórakoztató elfoglaltságot. A programokat sportos-mozgásos, nomád-kaland és hagyományőrző témákban dolgozták ki a megvalósító pedagógusok.
A sport és hagyományőrző foglalkozásokat a „kisiskolában” szervezték, a nomád-kaland események helyszíne Gyomaendrődön az Ifjúsági- és sporttáborban volt, ahol a csabacsűdi diákok békéssámsoni tanulókkal közösen töltöttek el hat napot.
A közösségi alkalmak megvalósítása során arra törekedtek a pedagógusok, hogy játékosan, élményeken keresztül bővítsék ismereteiket a tanulók. Ügyességi, kulturális, kézműves és sportfoglalkozások mellett kirándulások tették még érdekesebbé az itt töltött időt, ezen kívül a pályázat is biztosított külső programszolgáltató igénybevételével foglalkozást a gyerekeknek. 2019. június 21-én, pénteken ritmusérzék és dallamalkotóiképesség fejlesztő foglalkozást szerveztek iskolánkban.
A Csodaszarvas program a résztvevő gyerekek számára ajándékként tisztasági csomagot, kulacsot, hátizsákot, tollat biztosított. A foglalkozásokhoz szükséges eszközöket, alapanyagokat a projekt biztosította az iskola számára. A táborok során a résztvevők napi négy illetve ötszöri étkezésben részesültek.
Két hét alatt 5 közösségi programon összességében 93 fő számára biztosítottak élménydús időtöltést iskolánkban.

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.