Nyári citerás programjaink 2019.

A júniusi aranyosapáti olvasótábort az Örökség serleg jutalmaként, a nemzetiségi hagyományok ápolásáért kaptuk a Kispacsirták nevében, a Falvak Kultúrájáért Alapítványtól, melyről iskolánk oldalán bővebben beszámoltunk: http://csabacsuditrefort.hu/?p=2071
Júliusban került megrendezésre a IX. Kúti tábor, ahol 24 citerás diák, 2 citeraoktató és 1 segítő pedagógus vett részt. A Magyarországi Szlovákok Szövetsége által kiírt pályázatból valósult meg a tábor, melyet az Örménykúti Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat és Örménykút Község Önkormányzata támogatása egészített ki.
Az Országos Szlovák Önkormányzat pályázata és Szlovák Önkormányzat Csabacsűd hozzájárulása hozta létre a VII. Klubrendezvényt, ahol a Csabacsűdi Hagyományőrző Népdalkör és Citera Zenekar a legkiválóbb citerásainkkal együtt, népzenei szakértővel bővíthette citerás ismereteit.
Immáron 4. éve veszünk részt a nemzetközi citera- és néptánctáborban a romániai Kisiratoson a Békés Megyei Szlovák Önkormányzat támogatásával, ahol a tehetséges citerásaink fejleszthetik évről évre tudásukat.

A nyári programokon tanultakat Csabacsűd és Örménykút települések szlovák hagyományőrző rendezvényein mutatjuk be.

Köszönjük a fenti támogatóknak, a szülőknek és a Szülők a Csabacsűdi Gyermekekért Egyesületnek, hogy részt vállaltak tanulóink kulturális életének színesítésében a nyári szünidő hasznos eltöltésében.

A pályázatok és a programok megvalósítójaként: Emese néni

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.