Népművészeti kiállítás Békéscsabán

A Békés Megyei Népművészeti Egyesület, a Debreceni Művelődési Központ, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Hagyományok Háza, valamint a Kézműves Alapítvány együttműködésével meghirdetésre került a XIII. Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat, melyen Skorka Nóra 8. osztályos tanulónk alkotása is kiválasztásra került a Dél-alföldi régióban. Nóri a szarvasi Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskolában készítette el munkáját Dombóvári Zita pedagógus felkészítésével. A tehetség kiválasztást, a mentorálást, a pályáztatást, iskolánk tanítója Hruskáné Hajdú Emese végezte.

A Dél-alföldi kiállítás megnyitóját és a díjkiosztó ünnepséget 2019. szeptember 27-én a Békés Megyei Könyvtárban rendezték meg, ahol a több tucat egyéni és csoportos versenyző kézműves darabja volt látható Békés és Csongrád megye határán innen és túl, Romániából is.

A vendégeket Pál Miklósné a Békés Megyei Népművészeti Egyesület elnöke köszöntötte. A kiállítást Dr. Pap István a Békés Megye Népművészetéért Alapítvány elnöke nyitotta meg. A megnyitót a Gyöngygallér Énekegyüttes színesítette.

Gratulálunk Nóri a kitartó munkához és további sikereket kívánunk a hagyományaink megismerése terén!

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.