XX. Csabacsűdi Futógála

2014. október 6.-án került megrendezésre iskolánkban a XX. Csabacsűdi Futógála.

Ezen az eseményen meghívott vendégeink is voltak:a BSI Szarvasi Futónagykövete Pljesovszki Roland, a BSI Csabacsűdi Futónagykövete Antal Béla, a Szarvasi Járási Hivatal hivatalvezető helyettese Dr. Skorka András, a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Szarvasi kirendeltségének vezetője Lovász György és munkatársai, a KLIK Békéscsabai Tankerületének munkatársa Zsótér Mária, a Szarvasi Járási Tankerület munkatársai.

A helyi civil szervezetek és a falu apraja-nagyja is részese volt a délutánnak.

A negyedik osztályosok zenés bemelegítése után rajthoz állt a nagy létszámú csapat, majd Erzsike néni jelzése után nekiiramodtak a táv teljesítésének.

Futás után a szülők, nagyszülők teával, zöldségekkel, gyümölcsökkel várták a futókat, majd kispályás női-leány barátságos futballmérkőzés volt. Ezután lelkes vendégeink és diákjaink vették birtokba a pályát, akik jó hangulatban játszottak.

Mindeközben a gyermekek egy-egy kísérő felnőttel 6 fős csapatokba szerveződtek és elindultak az akadálypálya meghódítására. 14 csapat kezdett neki és teljesítette a feladatokat:

  1. állomás: Diótörő (népi játék)
  2. állomás: Álarcos célba dobás fonott kosárba (népi játék)
  3. állomás: Mocsárjárás (népi játék)
  4. állomás: A Kölyök Atlétika eszközeiből épített mini akadálypálya – gátfutás, szlalom pálya, gurulóátfordulás előre, béka-szőnyeg
  5. állomás: Bakugrás (népi játék)

Nagyon jó hangulatú, élményekben és eseményekben gazdag délutánt töltöttünk el együtt!

Köszönjük támogatóink segítségét!

072 223 Futógála 2014.10.06 267 Futógála 2014.10.06 436

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.