Kupakgyűjtés szívet ért a Trefortban

Ezen a héten Békésszentandráson az új piactéren kihelyezésre került egy csodálatos kupakgyűjtő szív. Ennek hála rengeteg műanyagtól tudják az emberek megkímélni a környezetünket és ezen felül egy hasznos célra fordíthatják a kupakokat, amik az esetek döntő többségében sajnos a szemét között végzik.

Iskolánk tanulói és dolgozói hosszú ideje gyűjtögetik a kupakokat az intézmény folyosóján kihelyezett gyűjtőben, továbbá a szülői közösség és a település lakosai is aktívan részt vesznek a gyűjtésben.

Minden segítségnyújtásnak próbálunk a részesei lenni, hisz nevelési feladatainkhoz jól illeszkedik a jótékonykodás. Most is folyamatban van egy jótékonysági ruhagyűjtési akciónk, ami május 28-ig tart. A mai rohanó világban a segítségre még nagyobb szükség van, mint valaha. Gondoljunk csak az ünnepek előtti időszakokra, amikor sokkal nyitottabban és érzékenyebben állunk a világhoz. Ezekben a napokban vagy hetekben szívesebben adunk nem csak a környezetünknek, hanem ismeretleneknek is. Erre nagyon jó példa az évek óta tartó és nagy sikernek örvendő „Cipősdoboz akció” is. Mégis, ahogy a rászorulók az év többi napján is szükséget szenvednek valamiben, illetve mindig vannak támogatásra váró nemes célok, úgy a mi segítségünk is elkél az ünnepektől függetlenül is.

Minden évben jótékonykodunk, számunkra ez mindig kiemelt figyelmet kap, ezért amikor tudomást szereztünk a kupakgyűjtő szívről azonnal tudtuk, hogy az összegyűjtött kupakok hova is fognak kerülni. Két negyedik osztályos tanuló nyújtott segítő kezet ebben a nemes feladatban. A szorgos pakolás közben többször elhangzott egy igazán szép gondolat tőlük: „Mert adni jó!”

Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki eddig gyűjtött és ezután is gyűjteni fog kupakokat, mert a legkisebb adomány is számít!

„A legnagyobb sikereket akkor fogjuk elérni, amikor képessé válunk arra, hogy másokon segítsünk.”

Charles Francis Haanel

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.