Adni jó! Csenyétén jártunk

Iskolánk jótékonysági ruhagyűjtési akciót szervezett, aminek köszönhetően rengeteg használt ruha került felajánlásra. Szerettük volna olyan helyre elszállítani az adományokat, ahol a legnagyobb szükség van rá. Így esett a választásunk Csenyétére.
Csenyéte egy apró zsákfalu alig húsz kilométerre a szlovák–magyar határtól. A borsodi Cserehátban lévő Csenyéte az ország legszegényebb települései közé tartozik, lakói túlnyomórészt romák és mélyszegénységben lévő emberek. Csenyétén 528-an élnek, ebből 260-an gyerekek. Minden gyermek halmozottan hátrányos helyzetű, a családok anyagi helyzete nagyon rossz. Az itt élők többsége munkanélküli, mivel helyben nincs munkalehetőség. A településen van óvoda és negyedik osztályig általános iskola is.
A felajánlásokat 2021. június 07-én Sutyinszky Zoltán intézményvezető úr, Bakró Vivien pedagógia asszisztens és iskolánk két tanulója Lestyan Lara és Birghoffer Kinga személyesen vitték el Csenyétére a Biztos Kezdet Gyerekházhoz, ahol Varkoly Andrea, a gyerekház vezetője fogadott minket. A ruhák bepakolásában iskolánk 7-8. osztályos fiú tanulói segítettek. Az adományok elszállításában Csabacsűd Nagyközség Önkormányzata biztosította a kisbuszt.
Az adományokat elsődlegesen Csenyéte településén a rászoruló családoknak fogják eljuttatni.
Intézményünk fontosnak tartja, hogy már gyermekkorban kialakuljon az önzetlen segítségnyújtás, jótékonykodás. Nevelési feladataink egyik fő célja a segítőkészség fejlesztése, hogy később tudjanak mások felé fordulni, másoknak is segíteni, a közösségért tevékenykedni.
Ösztönözzük gyermekeinket arra, hogy jót cselekedjenek, hogy a bajba jutottakkal szemben együttérezzenek.
Büszkék vagyunk diákjainkra, szüleikre, akik nagyban hozzájárultak ehhez a nemes célhoz.
Egy újabb sikeres jótékonysági akción vagyunk túl, miközben a kupakgyűjtés is folyamatos az iskolában!

Köszönjük a támogatók önzetlen segítségét!

„Ha keveset adsz is, ha szívből adod, soknak számít.” /Lőrincz L. László/

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.