Pályaorientációs Nap iskolánkban

Iskolánkban 2021. október 15-én került sor a Pályaorientációs Nap megrendezésére. Ezen a napon nem csak a közvetlenül a pályaválasztás előtt álló tanulók vettek részt, hanem iskolánk minden alsó és felső tagozatos tanulója. A pályaorientációs nap célja, hogy a gyerekek minél megalapozottabban és időben felkészüljenek a pályaválasztásra, hiszen a jó pálya- és iskolaválasztás hosszú időre befolyásolja a tanulók életét.
A 7. és a 8. évfolyam osztályai egy 2*45 perces előadáson vehettek részt a Békés Megyei Kormányhivatal Szarvasi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály közreműködésével.
A programok összeállításában szerepeltek foglalkozásokhoz, régi mesterségekhez kapcsolódó játékos és rajzos feladatok, szakmák megismerése. Az alsó tagozaton a gyermekek nagy lelkesedéssel vettek részt a különböző foglalkozások, szakmák megismerésében. Lerajzolták és meséltek arról, szüleik mit dolgoznak, és azt is, ők mivel szeretnének felnőtt korukban foglalkozni. Több osztályban Activityztek, „Amerikából jöttünk”-et játszottak, memóriakártyáztak, rejtvényeket fejtettek meg, vetélkedtek egymással.
A délutáni órákban meghívást kaptak a rendőrség és a tűzoltóság képviseletéből egy-egy előadó, akik bemutatták a munkájukat és tájékoztatást adtak az állományukba bekerülés módjáról.
Köszönjük az előadóknak, hogy elfogadták a meghívást.
Nagyon jó hangulatban, vidáman telt minden kisdiák számára ez a nap. Sok élménnyel, tapasztalattal gazdagodtak.
A késő délutáni órákban pályaválasztási tájékoztató kezdődött, amely lehetőséget adott a középiskolák bemutatkozására. A programon résztvevők egy helyen és egy időben kapnak bőséges információt a szakképzési és továbbtanulási lehetőségekről, és egyénre szabott segítséget a szakemberektől – mindezt érdekes, lendületes, emberközeli formában.

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.