LEP – múzeumpedagógiai foglalkozás

A Lázár Ervin Program keretén belül iskolánk 2. évfolyamos tanulói 2022. február 23-án egy múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt. A szakmai tárlatvezetés az „Utazás térben és időben” – Békéscsaba az évezredek idővonalán című állandó kiállítás régészeti egységébe tartozik a Munkácsy Mihály Múzeumban.

Az állandó kiállítás hatalmas területén több ezer régészeti leletet, néprajzi, képzőművészeti, természettudományos, történelmi értéket mutatnak be. Az alagsorban látható a Békéscsaba és környezete természetföldrajzát, valamint növény- és állatvilágát bemutató tárlat. A magasföldszinti térben újszerű megoldások segítségével, interaktív módon ismerkedhet meg a látogató a város történetével, kultúrájával, az itt élő különböző nemzetiségek és felekezetek életével az újratelepítéstől napjainkig.

A tárlatvezetés mellett diákjaink kézműves foglalkozáson vettek részt, ahol vágtak, festettek, ragasztottak. Az így elkészített tárgyakat haza is vihették. Kisdiákjaink élményekkel, hasznos, új információkkal tértek vissza az iskolába.

Köszönjük a lehetőséget!

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.