A fenntarthatóság jegyében

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a köznevelésben 2022. április 25. és 29. közé hirdette meg a Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között.

A Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola is csatlakozott a programhoz. Intézményünk helyi tantervében is megjelenik a prevenció, a felelősségvállalás, személyes érintettség, a tudatos magatartás hangsúlyozása egész tanévben.

Ezen a héten osztályaink valamennyi tanítási órán foglalkoztak valamilyen formában az idei négy kiemelt témával: víz, egészségvédelem, tudatos fogyasztói magatartás, hulladék. Életkornak megfelelő, játékos-kreatív feladatokkal igyekeztek pedagógusaink tudatosítani a gyerekekben a környezetvédelem, a fenntarthatóság fontosságát.

Rajzos-színezős feladatok, mesefeldolgozás, ppt-k, videók, zenehallgatás, plakátkészítés, környezetvédelmi totók, önállóan készített alkotások mellett iskolánk tanulói egy közös ígéretet is tettek a Föld kincseinek megóvására, a természet erőforrásainak okos, gazdaságos felhasználására. Erre az alkalomra zöld és kék színbe bújtak mindannyian.

A Pontvelem program résztvevőiként folyamatos a használt elemek szelektív gyűjtése is, a Fenntarthatósági témahét alkalmából alsós tanulóink ismét sok elemet hoztak be intézményünkbe.

A felsős évfolyamok a hét zárása képpen összefogtak, és egy közös szemétszedési akcióval tisztították meg a falu szélén található kerékpárút környékét.

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.