Slovenské spienvanky a veršovačky

A Magyarországi Szlovákok Szövetsége immáron 25. alkalommal rendezte meg a szlovák ének- és szavalóversenyt. Ebben az évben a regionális fordulót Csabacsűdön tartották meg 2022. május 24-én. A Szlovák Önkormányzat Csabacsűd és Csabacsűdi Szlovák Kör Egyesület mellett iskolánk társrendezőként is hozzájárult a rendezvény sikeréhez. A rendezvényen 7 település közel 180-an tanulója vett részt.
A Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola szép számmal képviseltette magát a megmérettetésen. A „Kispacsirták” gyönyörű repertoárjukkal, Hruskáné Hajdú Emese tanítónő vezetésével továbbjutottak az országos fordulóba. Név szerint: Folytán Zoé, Szél Viktória, Tusjak Jázmin, Csík Sára, Szeljak Hanna, Gombár Hanna, Kasnyik Anita
Az énekverseny mellett Szeljak Hanna és Házi Kinga a szavalóversenyen is szépen helyt álltak. A felsősök közül a hatodik osztályból Benyó Viktória, Iványi Bence, Kiszel Adrienn, Lestyan Lara, Somogyi Attila szlovák versekkel készültek, szépen szerepeltek.
Az ötödik osztályból Nagy Ramira és Somogyi Tamás kiemelkedő előadásukkal győzték meg a zsűrit, ezzel továbbjutottak az országos fordulóra.
Gratulálunk a versenyzőknek, további jó munkát, sok sikert kívánunk!

Képek 

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.