Pályaorientációs nap

2022. október 15-én, az első tanítás nélküli munkanapon tartottuk a Pályaorientációs napunkat. Az osztályfőnökök vezetésével osztályszinten került megszervezésre a program.

Alsó tagozatokon a tanulók Mekk Elek meséin, és a Magyar népmeséken keresztül ismerkedtek a szakmákkal, gyönyörű rajzok készültek a mesterségekről, csoportfeladatokon vettek részt, régi, mára már eltűnt foglalkozásokról beszélgettek. Interaktív tanagyag is kerül a programba „Hogyan készült?” címmel. A gyerekek szívesen meséltek szüleik munkájáról is.

Felső tagozaton a Békés Megyei Kormányhivatal Szarvasi Járási Hivatala Foglalkozási Osztály munkatársai pályaorientációs előadást tartottak a hetedik és nyolcadik osztályos tanulóknak. A gyerekek „Hogyan készült?” videók segítségével, bővebb betekintést nyertek nagyobb gyárak munkafolyamataiba. Szakmakvízen vettek részt, ahol a szellemi, fizikai és könnyű fizikai munka csoportjaiba kellett minél több foglalkozást gyűjteniük. Beszélgettek a jövőképekről, a pályaválasztás fontosságáról és szüleik munkájáról is.

A délelőtt nagyon jó hangulatban telt mindenki számára és sok új információval lettek gazdagabbak a tanulók.

Képek

 

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.