Versmondó verseny Petőfi Sándor emlékére

2022. november 25-én a GYSZC Székely Mihály Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiuma adott otthont a SZARVASÉRT Alapítvány által szervezett versmondó versenynek Petőfi Sándor emlékév tiszteletére, költőnk ugyanis 200 éve született. A versenyre 5 kategóriában lehetett nevezni: óvodás, általános iskola alsó tagozat, általános iskola felső tagozat, középiskolás, főiskolás/egyetemista. Minden kategóriából csak 1 főt jelölhetett iskolája, így tőlünk a 2. osztályos Oncsik Fanni Annát az alsó tagozatosok közül, a felsősök közül pedig Somogyi Tamás Bence 6. osztályos tanulót neveztük. Fontos kritérium volt, hogy csak Petőfi versekkel lehetett indulni .
A verseny délután kettő órakor kezdődött és korcsoportonként külön termekben folyt. A független zsűri pedig nehéz helyzetben volt a sok ügyes kisdiák szavalása után. Amíg ők meghozták a döntést, addig a gyerekeket és kísérőiket is megvendégelték.
Remekül zárhattuk a napot, hiszen Fanni 1. helyezést, Tomi pedig 3. helyezést ért el korcsoportjában! Köszönjük a felkészítést Zima Éva néninek és Pekárné Bakulya Tünde néninek!

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.