„Elűztük a telet!” Farsangi ünnepség – 2023

Idén 2023.02.24-én került megrendezésre az Eötvös József Művelődési Házban a farsangi mulatságunk. A lázas készülődés már hónapokkal azelőtt megkezdődött. Az utóbbi hetekben tanulóink lelkesen készültek, közös produkciókat gyakoroltak. Termet díszítettek, jelmezeket gyártottak, kezdetét vették a dal-és táncpróbák, valamint a színpadi próbák is. Aznap a konyhától ebédre finom fánkot kaptunk, melyet ezúton is köszönünk.
Az ünnepséget Sutyinszky Zoltán intézményvezető úr nyitotta meg, majd köszöntette a megjelenteket. Ezt követően a nyolcadikosok nyitótáncával folytatódott az ünnepség. Az idei farsang hercegnője Szenkó Enikő, hercege Seres Botond volt. A nyolcadik osztályosok keringője után következtek az osztályprodukciók.
Az elsősök kis farsangi köszöntőt adtak elő. Az eredeti elképzelésük nem válhatott valóra, mivel többen is nagy sajnálatunkra betegek lettek. A 2. osztályosok néhány percre átváltoztak gumimacikká, hogy bolondos táncukkal felvidítsák a közönséget. A 3. osztály minden tagja rengeteg energiával rendelkezik, mint a „duracell nyuszik”, folyamatosan pattognak. Táncuk is ezt bizonyította. A 4. osztályosok egyéni jelmezes felvonulásukat hip-hop tánccal színesítették. A koreográfiát Szél Viktória, az osztály tanulója, országos bajnok hip-hop táncos álmodta meg, és az osztály tanulói maguk tanulták be. Az 5. osztály gólvágó focistái és az ő lelkes biztató csapatuk, a pomponlányok közös tánca következett. A 7. osztályos gengszter csapatot elég nehéz kordában tartani. Michael Jackson számára táncolva osztályfőnöküknek, Betti néninek ez most sikerült.
A 6.-osok minden vágya, hogy körbeutazzák a világot. Az induláshoz azonban el kellett jutniuk a reptérre, Korda György nagysikerű dalára, ahol még Zoli bácsival is találkozhattak.
Az osztályok produkciói után egy meglepetés előadás következett. A 8. osztályos fiúk kecses mozgásukkal, csábos tekintetükkel, káprázatos koreográfiájukkal bűvölték el a közönséget. Úgy mozogtak, mint a „Ritmusok Istennői”.
Később kihirdetésre került a plakátkészítő verseny eredménye. Az idei évben 33-an gondolták úgy, hogy jelentkeznek felhívásunkra, és megmutatják kreativitásukat. Majd a jelmezesek értékelése következett.
A napot a gyerekek jó hangulatú diszkóval zárták a művelődési házban, amit a Szülők Közössége szervezett. Az egész nap vidámsággal, jókedvvel, tánccal telt.
Mindenkinek köszönjük a segítő munkáját és a felkészítést, a támogatásokat, mely emelte a rendezvényünk színvonalát.

„Farsang napja eljött már,
kezdődik a jelmezbál,
zeneszóra vígan lép,
ring a tarka báli nép.

Nagy mulatság van itt ma,
ezerféle maskara
perdül-fordul, integet,
búcsúztatja a telet.”
/Lévay Erzsébet: Farsang napján/

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.