PÉNZ7 idén is!

2023. március 6-10. között kilencedik alkalommal került megrendezésre a pénzügyi és vállalkozói tudatosságot interaktív eszközökkel fejlesztő PÉNZ7. Ennek keretében az általános és középiskolai tanulók alapvető pénzügyi ismereteket kaphatnak rendhagyó tanórák keretében.
A hazai program már 2014. évi indulásától résztvevője a mintegy 30 országban egy időben zajló European Money Week sorozatnak, 2016. óta pedig a Global Money Week nemzetközi kezdeményezésnek. Hazánkban az előző tanévben mintegy 1000 iskola több mint 170 ezer diákja vett részt a programban.
A PÉNZ7 rendhagyó tanóráinak pénzügyi témája idén a „Korszerű pénzkezelés és digitális biztonság”, vállalkozói témája pedig a „Gondolkozz és vállalkozz!” volt.
Iskolánk tanulói a témahét keretében plakátokat készítettek, filmeket néztek, a különböző országok pénznemeiről beszélgettek. Bővebb információkat tudhattak meg az adósságról, hitelről, inflációról és megtakarításról. Valódi bankjegyeket vizsgálhattak meg, majd UV fény alatt látszódó biztonsági elemeket figyelhettek meg. Szóba került a családi költségvetés megtervezésének fontossága, a készpénz és bankkártya használatának előnye és hátránya. A diákoknak szervezniük kellett egy utazást meghatározott összegből családjuk számára, melyből rájöttek, hogy ez nem is annyira könnyű feladat.
„Pénzt keresni nem nagy kihívás. Az a kihívás, hogy úgy tedd ezt, hogy közben valami értéket hozol létre az életed során.”
(Carlos Ruiz Zafon)
This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.