Ballagás és tanévzáró ünnepély

2023. június 17-én a ballagó diákok az iskola feldíszített folyosóin, termein vonultak végig osztályfőnöküket és igazgató urat követve, egymás vállaira téve kezüket. Vállukon tarisznya függött, amelyben az iskolánk dala, pogácsa, aprópénz, ceruza és só kapott helyet. A tanulók életében ez a nap szimbolikus jelentéssel bír, hiszen iskolájuk mellett a gyermekkoruktól is búcsút vesznek, és ha visszagondolnak az elmúlt nyolc esztendőre biztosan találnak majd benne valami szépet, fontosat. Olyan emlékeket, amikre csak az osztályközösség emlékszik vissza, olyan vicces megnyilvánulásokat, amelyekre ha később visszagondolnak is mosolyt csal az arcukra. Végzős diákjaink várták már ezt a napot, hiszen ezzel véget értek számukra az általános iskolás évek, melyet sok szép eredménnyel zártak. Reméljük, hogy szívükben hálával és köszönettel léptek ki iskolánk kapuján.

A ballagó diákoktól a testvérosztály nevében Szél Viktória 4. osztályos tanuló köszönt el. A 7. osztályból Csillik Mónika búcsúzott el a nyolcadikosoktól. Kanyik Vanda végzős tanuló köszönt el az iskolától és dolgozóitól osztálya nevében, majd közösen megköszönték szüleiknek az évek alatt nyújtott támogatást és biztatást. Végezetül vicces történeteket meséltek az elmúlt nyolc évből. Molnár József köszöntő beszédét követően, Sutyinszky Zoltán igazgató úr az iskola nevében elköszönt a diákoktól, és útravalóul egy kis könyvvel ajándékozta meg őket. A 2. osztályból két tanuló, Oncsik Fanni és Kisházi Mia egy közös verssel tisztelte meg a ballagókat.

Igazgató úr a tanévzáró beszédében megköszönte a diákoknak, pedagógusoknak és az iskola dolgozóinak egész éves munkáját, majd a tanév folyamán történt fejlesztésekről is szót ejtett. Kiemelte intézményünk citera csoportjának tagjait, akik a tanév során nagyon sok fellépésen mutatták meg tudásukat. Visszaemlékezett az elmúlt nyolc évre és kérte a búcsúzókat, hogy próbálják ők is felidézni az emlékezetes pillanatokat, programokat és a vidám együttléteket.

Köszöntő beszédének végén kitért arra, hogy körünkben van két személy, Nagy Sándorné és Kasziba Árpádné, akik a végzősökkel egy időben lépik át utoljára az iskola küszöbét. Ők a nagybetűs élet egy új szakaszába fognak lépni, hamarosan megkezdik nyugdíjas éveiket. Igazgató úr és Molnár József polgármester úr is egy-egy csokor virággal köszönte meg sokévi munkájukat és az együtt töltött éveket.

Az ünnepségen a kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók jutalmazása is megtörtént. A nevelőtestület határozata alapján elismerő oklevélben Kasnyik Vanda, Pavlovics Zoé, Seres Botond és Szenkó Enikő részesült. Továbbá több tanuló vehetett át az ünnepségen vagy az osztálytermében egész éves munkájáért oklevelet és jutalomkönyvet. Magyar Tamás lelkész úr is elköszönt a végzős tanulóktól és mindenkit szeretettel meghívott a tanévzáró istentiszteletre.

A Szülők a Csabacsűdi Gyermekekért Egyesület és a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola által alapított pedagógus elismerést az idei évben Nagy Sándorné Erzsike néni és Sutyinszky Zoltán igazgató úr vehette át. A díjat az a pedagógus, vagy pedagógiai munkát közvetlenül segítő alkalmazott kaphatja meg, aki kiemelkedően, példaértékűen tevékenykedik diákjaink előrehaladásáért, az iskola értékeinek megőrzéséért.

Végezetül minden tanuló átvehette az osztálytermében a jól megérdemelt bizonyítványát. Ezzel a 2022/2023-as tanév szorgalmi időszaka lezárult.

A tantestület nevében kívánunk minden diáknak kellemes nyári szünetet és jó pihenést!

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.