Bánkon citeráztunk

A Magyarországi Szlovákok Szövetsége meghívására, 2023. július 30-án, a csabacsűdi Kispacsirták nyolc fős csoportja fellépett a Magyarországi Szlovákok 27. Országos Folklórfesztiválján, Bánkon. A rendezvény gyermek műsorában azok vettek részt, akik a tavaszi „Slovenské Spievanky a veršovačky” szlovák ének- és szavalóverseny országos döntőjén a legjobb eredményt nyújtották.
Fellépőink: Jancsó Viktória, Szenkó Enikő 8. osztály, Csillik Mónika 7. osztály, Gombár Hanna, Szeljak Hanna, Kasnyik Anita 5. osztály, Folytán Zoé, Szél Viktória 4. osztály. Kísérő pedagógusok: Lestyan Katalin, Hruskáné Hajdú Emese.
A citerások ügyesen adták elő a Szarvas környéki szlovák dalcsokrot, mely egy színpadi szlovák ének-zene óra keretébe lett bemutatva. A gálaműsor egy hangulatos „Esküvői képek” című résszel zárult, melyben a szlovák és magyar táncegyütteseken túl, spanyol és török táncosokat láthattunk. Mindenkinek nagyon tetszett a tó fölötti színpad hangulata és a Bánki tó természeti szépsége.
Köszönjük szépen a szervezőknek a meghívást és a pályázati lehetőséget, a Csabacsűdi Szlovák Körnek az utazási támogatást!

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.