Pályaválasztási vásár Békéscsabán

2023. október 04-05-én Békéscsabán, a Csaba Parkban került megrendezésre a Pályaválasztási Vásár. A Békés Megyei Kormányhivatal, mint a rendezvény szervezője, lehetőséget biztosított középiskolákkal, felsőfokú oktatási intézményekkel, munkáltatókkal és a pályaválasztásban segítséget nyújtó szervezetekkel való találkozásra. A rendezvényen az érdeklődő fiatalok segítséget kaptak pályaválasztásukhoz, pályaorientációjukhoz, de a pályakorrekció előtt állók ugyancsak számos hasznos információval gazdagodhattak. Az eseményen harmincöt középfokú-, három felsőfokú oktatási intézmény, a szakmai kamarák és a megye meghatározó munkáltatói több mint 100 kiállítóhelyen várták a pályaválasztás előtt állókat.
Iskolánk 7-8. osztályos tanulói csütörtöki napon vettek részt a programon. A tanulók nemcsak az egyes hivatások elméleti részéről szerezhettek ismereteket, hanem azok gyakorlati részébe is betekinthettek.

Az iskolában maradó diákok megismerkedhettek a munka világával, különbféle hivatásokról nézhettek videókat, játszhattak, színezhettek és feladatlapokat oldhattak meg a nap folyamán.

A gyerekek nagyon jól érezték magukat, érdeklődőek voltak és hasznos információkkal tértek haza.

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.