Farsang a Trefortban

A farsang időszaka vízkeresztkor január 6-án kezdődik el, egészen hamvazó szerdáig tart, ebben az évben február 14-ig. Ezt az időszakot a vidám lakomák, bálok, mulatságok jellemzik. A farsang csúcspontja a karnevál, hagyományos magyar nevén a „farsang farka”. Ez a farsangvasárnaptól húshagyó keddig tartó utolsó három nap, amely egyben télbúcsúztató is. Számos városban ekkor rendezik meg a híres karnevált, pl. a riói karnevált, velencei karnevált. Magyarországon pedig ekkor kerül megrendezésre a farsang legnevezetesebb eseménye, a mohácsi busójárás.
Az utóbbi hetekben tanulóink is lelkesen készülődtek. Közös táncokat gyakoroltak, vidám maskarákat tervezgettek farsangunkra. Az ünnepséget Pljesovszki Mihály megbízott igazgató úr nyitotta meg, majd köszöntette a megjelenteket. Ezt követően a nyolcadikosok nyitótáncával folytatódott az ünnepség. Az idei farsang hercegnője Csillik Mónika, hercege Mizik Benjamin volt. A táncosokat Farkas Boglárka készítette fel.
A nyolcadik osztályosok keringője után következtek az osztályprodukciók. A harmadik osztályosok nagyon színes egyéniségek, ezt az előadásuk is tükrözte. Az első osztályosok a népszerű sorozat – Wednesday – táncát adtak elő. A negyedik osztály energiával teli, hangos társaság. Velük nem lehet unatkozni, mindig történik valami. A cirkusz fergeteges hangulatát varázsolták a színpadra. Az ötödik osztályosok a felesleges energiájukat megfelelően használva a Rednex gyors ütemeire mutatták be cowboy-os táncukat. A hatodik osztályos vidám közössége nagyon szeret bulizni. A színpadon előadott produkciójuk is nagyban tükrözte ezt. A hetediktől változatos zenei stílusban egy pénzrablás történetét láthattuk. Ezután a nyolcadikos fiúk meglepetés tánca következett. Bevállalós táncukkal nagy sikert arattak, hisz ritkán láthatjuk ennyire felszabadultnak, vidámnak a fiúkat. Az biztos, hogy emlékezetessé tették farsangunkat öltözékükkel, mozgásukkal.
Idén is voltak egyéni jelmezes fellépők, akiket a zsűri tagjai – Gilanné Radványi Rózsa, Gulyás Dominika és Folytán Maja értékelt. A plakátkészítő versenyre szebbnél szebb remekművek készültek. Nehéz döntést követően, ők is díjazásban részesültek.
A farsangi mulatságot követően a Szülők Közösségének szervezésében disco várta a gyerekeket.

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.