Ballagás és tanévzáró ünnepség

Feldíszített tantermekkel, virágokkal, táblákra írt útravaló gondolatokkal köszönt el végzős diákjaitól a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola közössége 2024. június 22-én. A 2023/2024-es tanévben 18 nyolcadik osztályos tanuló vett búcsút az oktatási intézménytől, szeretett tanáraiktól és osztályközösségeiktől. Különleges pillanat valahol a gyermekkor és az ifjúkor határán. Tanulóink, ha visszagondolnak az elmúlt nyolc esztendőre biztosan találnak majd benne valami szépet, fontosat. Olyan emlékeket, amikre csak az osztályközösség emlékszik vissza, olyan vicces megnyilvánulásokat, amiket később visszagondolva is mosolyt csal az arcukra. Végzős diákjaink 8 éves munkán vannak túl, amit szebbnél szebb sikerek tettek emlékezetessé. Diákjaink várták már ezt a napot, az általános iskolás évek számukra véget értek. Az iskola vezetése és tantestülete büszke tanulmányi, sport és közösségi sikereikre, elért eredményeikre. Reméljük, hogy szívükben hálával és köszönettel léptek ki iskolánk kapuján.
A ballagó diákoktól a 4. osztály nevében Házi Kinga köszönt el. A 7. osztályból Birghoffer Kinga búcsúztatta a nyolcadikosokat. Csillik Mónika és Kiszel Adrienn végzős tanulók köszöntek el az iskolától és dolgozóitól osztálya nevében, majd közösen megköszönték szüleiknek az évek alatt nyújtott támogatást és biztatást. Ezt követően iskolánk megbízott igazgatója, Pljesovszki Mihály búcsúztatta el a 8. osztályos tanulókat, útravalóul a nevelőtestület nevében egy könyvvel ajándékozta meg őket.
Az idei évben nem csak a végzős diákoktól köszöntünk el, ugyanis Pekárné Bakulya Tünde vállára is tarisznya került. Tünde néni 1985. szeptember 1-e óta dolgozik iskolánkban, viszont a következő tanévet már nyugdíjasként kezdi meg. A pedagógus pályájának lezárásaképp a Belügyminiszter Pedagógus Szolgálati Emlékéremben részesítette.
Pljesovszki Mihály beszédében kiemelte a tanévben végzett munka eredményességét, megköszönte a diákoknak, szülőknek, pedagógusoknak és az iskola dolgozóinak egész éves munkáját. Az ünnepségen a kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók díjazása is megtörtént. A nevelőtestület határozata alapján elismerő oklevélben Csillik Mónika, Kiszel Adrienn és Iványi Bence részesült. Továbbá több tanuló vehetett át az ünnepségen vagy az osztályában egész éves munkájáért oklevelet és jutalomkönyvet.
Már javában tombol a nyár, ami azt is jelenti, hogy kezdetét veszi a VAKÁCIÓ, vagyis a 2024-es nyári szünet. A nyári szünetre kívánunk mindenkinek jó pihenést, kellemes időtöltést, sok-sok táborozást!
A fotókat készítette: Somogyi Martin – iskolánk volt diákja

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.