Határtalanul záróesemények

 Előzmények: 2024. április 29.

A kirándulást megelőzően részt vettünk egy érdekfeszítő rendhagyó irodalomórán a Magyarság Háza Galériában melynek címe: „Klotyókémek”.

A programra vonattal utaztunk Csabacsüdről Budapestre. Az utazás oda-vissza közel 6 órát vett igénybe. Egy határon túli irodalom tanár előadásán keresztül megismerhettünk egy korosztályunk érdeklődésének megfelelő könyvbemutatót, ahol kérdések megválaszolása által szembesülhettünk a mai korosztály valóságos életéről.

Előkészítő óra: 2024.április 08.

Szintén az utazás előtt előkészítő órán ismerkedhettünk meg a ránk váró programokkal, a tervezett útvonallal, a szülők pedig a szülői értekezleten kaptak tájékoztatást az utazással kapcsolatban.

Az utazás előtt, osztályfőnöki óra keretében ppt. bemutó által, az előkészítő órán ismerkedhettünk meg a ránk váró programokkal, a tervezett útvonallal. A szülők a szülői értekezleten kaptak tájékoztatást az utazással kapcsolatban. Megismerkedtünk az útvonallal, melyet a digitális táblán szemléltettünk. A okos doboz feladatain keresztül ismerkedtünk az erdélyi konyhával és összefoglaltuk Erdély nevezetességeit. Olvastunk Erdély és a magyarság kapcsolatáról, Benedek Elekről, a pályázati programunk címének névadójáról. Mindenki izgatottan várta a kirándulást.

Okos doboz:

Előkészítő óra keretében a digitális táblán gyűjtöttünk ismereteket.

Erdélyi konyha. A játékos feladatok hasznosak voltak a Gyergyószentmiklóson meglátogatott kistermelőnél.

 Erdély összefoglaló ismeretterjesztéssel zártuk az előkészítő órát.

Értékelő óra: 2024.05.27.

Az ötnapos kirándulásunk 2024.05.17-én ért véget, de a pályázatunk teljesítésével kapcsolatos feladataink még nem zárultak le, hiszen még várt ránk az értékelő óra és a témanap megszervezése is.

Értékelő óra: 2024. május 27-én osztályfőnöki óra kerében, élménybeszámolóval összekötött értékelést végeztünk. Megbeszéltük, hogy a kirándulás alkalmával megélhettük magyarságunkat úgy, hogy távol voltunk az anyaországtól, de lelkünkben mégis közel maradtunk. Jó volt személyesen látni a szép tájat, találkozni magyar iskolásokkal és a magyar szokásokkal. Hallani magyarajkú embereket beszélni és megismerni hétköznapjaikat.

Témanap: 2024. 06.17.

Az iskola többi tanulóinak is bemutattuk utazásunk állomásait. Szemléltettük a nevezetes helyeket, személyeket, emlékműveket, gasztronómiát. Személyes élménybeszámolókat prezentáltunk, melynek legizgalmasabb élménye volt, hogy elkerültük a medvékkel való találkozást. Az iskola minden tanulója nagyon várja az elkövetkező évek Határtalanul kirándulásait, mellyen ő maga is részt vehet.

képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.