Október 4 állatok világnapja

Az alsó tagozat tanulói színházi előadást látogattak Szarvason, ahol sokunk egyik kedvenc állatmeséjét, a Frakk a macskák réme című zenés mesejátékot tekintették meg.
A felsősök közül volt olyan tanuló, aki kedvenc állatát rajzolta le, kalitkában madarakat hoztak be az iskolába. Interaktív feladatokkal és videofilmek megtekintésével gyarapították ismereteiket.
Iskolánkban fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek már fiatalon megtanulják, felelősséggel tartozunk állatainkért. Az Állatok Világnapja alkalmából intézményünk ismét jótékonysági felhívással fordult tanulóink felé. Közös adakozásra buzdítjuk őket; ebben a tanévben visszaváltható palackok gyűjtésével segíthetik Szarvas Kóbor és Elveszett Kutyáiért Állatvédő Egyesületet és a CicAngyal Macskamentő Egyesületet. Az iskolai gyűjtődobozban közösen felhalmozott palackok visszaváltási összegét intézményünk e két egyesületnek ajánlja majd fel.
Ezzel nem csak az állatokkal tesznek jót, a palackok újrahasznosított termékként visszakerülnek a körforgásba, kímélve ezzel bolygónkat.

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.