Múlt szerdán Pályaorientációs napot tartottunk iskolánkban

A 7-8. évfolyamosok reggel elutaztak Békéscsabára a Pályaválasztási Vásárra, ahol testközelből ismerkedhettek meg a különböző szakmákkal. Kipróbálhatták, ami megtetszett nekik, bemutatókat tekinthettek meg, ajándékokért rejtvényeket fejtettek, kvízkérdésekre válaszolhattak.

Az itthon maradó gyerekek osztályfőnökük kalauzolásával barangoltak a szakmák, hivatások világában. Életkoruknak megfelelő játékos illetve szórakoztató, élményt adó feladatok megoldásával.
Néhány ezekből: találós kérdések közismert szakmákról, szakmai színezők, plakátok készítése, szókeresők, szakmakvíz feladatok, Amerikából jöttem …. játék; videok megtekintése modern és régi mesterségekről, szépészeti ágak iskolai kipróbálása stb.

Az osztályteremben töltött időszakot színesítették előadóink, akik különböző területekről, felváltva érkezve osztották meg tudásukat, tapasztalataikat az általuk gyakorolt és szeretett foglalkozásokról.
Nagy sikert arattak a magukkal hozott szemléltető eszközök is, amelynek többségét kipróbálhatták, kézbe vehették a gyerekek.
Hiszen e nap célja is elsősorban az, hogy az ismerkedés mellett az érdeklődésüket is felkeltsük a különböző foglalkozások iránt. Fontos, hogy a munka világába kilépve olyan tevékenységgel foglalkozzanak, amelyet szeretnek, amelyet naponta szívesen végeznek. Mindez sokkal elégedettebb, erősebb és egészségesebb felnőttekké teszi majd őket.
Köszönjük a segítséget Budai Mihálynak, Hipszki Tamásnak és Hraskó Jenőnek, akik kérésünkre szívesen jöttek és előadást tartottak a gyerekeknek.

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.