„Jó nyomon jársz!”

A Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum által 2015. szeptemberében szervezett „Jó nyomon jársz” elnevezésű vetélkedőn iskolánkból három, 3 fős csapat vett részt. A vetélkedőt 5-8. osztályos tanulók számára hirdették meg. A vetélkedő célja az volt, hogy a diákok kreatív, izgalmas játékok által csapatban együttműködve fedezzék fel a vadászat, a természet csodáit és szépségeit.
A vetélkedő során rengeteg izgalmas feladattal találkozhattak a tanulók. Verset írtak, rajzoltak, kisfilmet készítettek. A sokszínű feladatok által a gyerekek sok hasznos információt szereztek, amit a vetélkedőn hasznosítani tudtak. Tanulóink mindvégig kitartóan készültek, aminek az lett az eredménye, hogy meghívást kaptak Hatvanba, a Vadászati Múzeumba. Nagy örömmel vettük a meghívást és ennek eleget is tettünk.
Munkájukat az első időszakban Farkas Beatrix, iskolánk volt pedagógiai asszisztense segítette, később ezt a munkát Bakró Vivien vette át. A csapatok : Az 5. és 6. osztályból Magyar Botond, Szakács Kamilla és Gurszki Fruzsina indult, „Szóvadászok” néven, Rácz Tímea, Nagy Vanda és Kusnyar Zsuzsanna, ők a „Vandálok” csapat nevet választották. Harmadik csapatként pedig 8. osztályos tanulóink is kedvet kaptak a vetélkedőhöz, név szerint Nagy Róbert, Balla András és Gerhát Krisztián, ők a „Jagermeister” nevet találták ki.
A múzeumba 2016. május 18-án utaztunk el. A Hatvan központjában lévő épület egy igen érdekes interaktív kiállításnak ad helyet. A versenyző csapatokkal együtt lehetőségünk volt megtekinteni a kiállítást és az ünnepélyes eredményhirdetésen is részt vettünk. A program zárásaként az udvaron megismerkedhettünk néhány vadászkutyával is, akikről sok érdekes információt tudhattunk meg.
Nagyon örültünk, hogy egy ilyen versenyben is bizonyíthattunk.
Köszönjük a szép emlékeket és a jó pillanatokat!
Kísérő pedagógus

Vadászati Múzeum
This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.