Letný tábor pre deti z Maďarska

A táborba 2016. július 25-én hétfőn autóbusszal indultunk Budapestről, ahova a Csabacsűdi Szlovák Önkormányzat segítségével jutottunk el. A táborban ötven gyerek, négy pedagógus és öt animátor vett részt. Nová Lesnában, a Hotel Eufóriában szálltunk meg, ahonnan csodálatos kilátás nyílt a Magas Tátrára.
Hétfőn, miután megérkeztünk kialakult, hogy ki-kivel lesz egy szobában, majd lepakoltunk és mentünk vacsorázni. Vacsora után a hotel előtt volt egy kis ismerkedős játék, majd tanáraink csoportokba osztottak minket. Első feladatunk az volt, hogy kitaláljunk egy csapatnevet és zászlót tervezzünk. Csapatunk 10 főből állt, a Vysoké Tatry nevet választottuk, animátorunkat Tomásnak hívták. A hét folyamán a vacsorák után érdekes feladatokat kellett megoldanunk együtt szlovákul, és a szabadban sorversenyek voltak.
Napközben a környék nevezetességeit néztük meg. Meglátogattunk egy mészkő barlangot, egy különleges kiállítást, túráztunk Hrad Stará Ľubovňában, Poprádon az AquaCityben és még sok érdekes helyen.
A hét végén értékelték a csapatok munkáját. Nekünk a vetélkedőn a harmadik helyet sikerült elérnünk.
Iskolánkból ketten vehettünk részt a táborban, Szabó Zoltánnal. Nagyon jól éreztük magunkat, sok új barátot szereztünk, és ha lehetőségünk lenne, szívesen elmennénk máskor is.

Kusnyar Zita

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.