Múzeumlátogatás

A Tessedik Sámuel Múzeum és Szárazmalom, Városi Könyvtár sikeresen pályázott az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt Gyere velünk múzeumba! elnevezésű programjára. A pályázat célja a járás településeihez kötődő kulturális örökség hozzáférhetővé tétele és a területi egyenlőtlenség felszámolása. Ennek keretében iskolánk minden tanulója ingyenesen, korosztályának megfelelő kiállításon vehetett részt a Tessedik Sámuel Múzeumban.
Szeptember 1-jén délután az alsósok buszoztak át Szarvasra. Az elsősök és másodikosok a „KICSI ÜST NAGY A FÜST!” elnevezésű tárlatot láthatták, melyen a paraszti konyha, kamra felszereléseivel ismerkedhettek meg a Domán Imre emlékkiállítás tárgyain keresztül. A 3. és 4. osztály a „HONFOGLALÓ MAGYAROK NYOMÁBAN” című kiállítást tekinthette meg. Tudomásukra jutott ezen a foglalkozáson, hogy a Kárpát-medencébe érkező honfoglaló őseink miként éltek, hol laktak, hogyan öltözködtek, s miképpen gondolkodtak a világról.
A felsősök szeptember 4-én délután kerültek sorra. Az 5. és 6. osztályosok „INASOK, LEGÉNYEK, MESTEREK” nevezésű kiállítást nézhették meg. Megismerkedtek a céhek történetével, a céhes élet szokásaival, eszközeivel és kellékeivel. A hetedikesek és nyolcadikosok a „HONFOGLALÁS ÉS NÉPÜNK EREDETE” című tárlatot láthatták, melyen népünk múltjával, történetével foglalkoztak a honfoglaláson és a kalandozó hadjáratokon keresztül az államalapításig.
Örömmel tölt el bennünket, hogy tanulóink tudását, ismeretét iskolán kívül is gyarapíthattuk.

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.