Pályaorientációs nap 2018.10.16.

Pályaorientációs napot tartottunk iskolánkban

A pályaorientációs napunk indításaként Lovász György és Fürj Erik a Szarvasi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály képviseletében érdeklődési tesztet töltettek ki a gyerekekkel és személy szerint ezeket ki is értékelték. Ezen a programon hatodikosok, hetedikesek és nyolcadikosok vettek részt. 9:00 órától a Gyulai Szakképzési Centrum Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma szakma bemutatókat tartott, melynek keretében szépészet szakmacsoport, szociális gondozó és ápoló, pedagógia és családsegítő munkatárs, asztalos, festő, mázoló, tapétázó, kőműves, kereskedő, vendéglátó szakmákkal ismerkedhettek meg a gyerekek. Ezeket a bemutatókat minden évfolyamnak az életkori sajátosságoknak megfelelően szervezték meg. A délután folyamán a Napsugár Vendéglő munkatársai interaktív díszterítés bemutatót tartottak.

Ezt követően iskolánk tanulóinak szülei mutatták be saját foglalkozásukat és meséltek élményeket a munkájukhoz kapcsolódóan. A nap zárásaként környékbeli középiskolák igazgatói és pályaválasztási felelősei érkeztek intézményünkbe, hogy a hetedikes és nyolcadikos tanulóknak és szüleiknek bemutassák iskolájukat. A tájékoztató után a szülők és a diákok az általuk választott középiskola képviselőjétől részletesebb beszámolót is kaphattak.

Sikeres pályaorientációs napot tartottunk. Sokan fedeztek fel új lehetőséget, és többen is megerősítést kaptak eddigi elképzeléseikhez.

Képek

https://photos.app.goo.gl/aj43kfiq8uEemCTC7

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.