Osztálykirándulások a csabacsűdi Trefortban

Iskolánk tanulói, mint minden tanév végén, így az idén is osztálykirándulásokon vettek részt. Tanulóink akár közeli, akár távolibb településre utaztak, mindenhonnan nagy élményekkel tértek haza.

Iskolánk első, második és negyedik osztályosai együtt utaztak Debrecenbe osztálykirándulásra, ahol a Kerekerdő Élményparkot látogatták meg. A gyerekeket elvarázsolta a mesebeli birodalom, ami eléjük tárult az interaktív mesepavilonokkal, játszóterekkel, különböző élményelemekkel. A sok mozgásban, játékban, szórakozásban kiéhezett gyerekek a hangulatos grill-teraszon ebédeltek meg. A park egész napra kikapcsolódást nyújtott az osztályoknak, akik rengeteg örömteli élménnyel és fáradtan tértek haza.

A harmadik osztályosok Gyulán tettek látogatást. A kirándulás a város központjában a Világóra megcsodálásával kezdődött, majd útban a Vár felé, megtekintettünk minden fontos épületet, köztük azokat is, amelyekben aradi vértanúkat őriztek egykor.
A várban szakszerű tárlatvezetés mellett a régmúlt idők eszközeivel, viseletével, fegyvereivel, szokásaival ismerkedhettek meg.
Maradék energiájukat egy közeli játszótéren vezették le, majd közös fagyizás után az Erkel Emlékházat látogatták meg, ahol Erkel Ferenc családjának történetét, a zeneszerző életének fontosabb állomásait mutatta be az interaktív kiállítás.
A szabadtéri sakkparti, amelyet a lányok és fiúk csapata játszott egymás ellen vidámabbá tette a kiállítás ünnepélyes hangulatát.
A hazafelé vezető út gyorsan eltelt, érkezés után lelkesen mesélték élményeiket a többi osztálynak.

Az ötödik osztályosok Szolnokon a Reptárban és a Bagolyvár állatparkban jártak. A reptárban egy tartalmas tárlatvezetés után kipróbálhatták a 4D mozit, illetve a szimulátoron is játszhattak. A jól sikerült látogatást finom ebéddel koronázták meg, utána a játszótér érdekes elemeit is kipróbálhatták. A vadasparkban nagy élmény nyújtott, hogy a megvásárolt állateledellel etethették az állatokat. A nap zárásanként egy tágas, élményt adó játszótéren tölhették az időt. Mindenki nagyon jól érezte magát.
Köszönjük a szülők támogató segítségét!

Kora reggel útra keltek a 6. osztályosok Röjtökmuzsajra, ami Sopron mellett található kb. 30 km-re. A szállásuk a NÉBIH kísérleti telepen volt, ahol különféle növénykísérleteket szoktak végrehajtani. Nagyon szép környezetben, egy erdő közepében laktak. A hosszú út után estefele a helyi Pizzériába látogattak el. Másnap Sopronba utaztak, ahol egy városnéző kisvonattal megtekintették a város nevezetességeit. Majd egy finom ebéd után Fertőrákosra érkezve ismét egy kisvonattal utaztak a Fertő-Hanság Nemzeti Parkba, ahol hajóra szálltak. A gyönyörű látvány mellett az is megadatott nekik, hogy áthajókázzanak Ausztria területére a Fertő tavon, ami nagyon nagy élmény volt számukra.
Harmadnap, ébredés után egy kicsit megviccelve a tanulókat elindultak Kőszegre, ami csak fél órányi útra lett volna a szállástól. Ám a felnőttek, az időjárásra való tekintettel előző este módosítottak az útvonalterven…
Úgy gondolták, hogy meglepik a gyerekeket és kicsit messzebbre mennek! A Balatonhoz…
Persze ez csak közel két óra buszozás után lett gyanús a tanulók számára. Nagy volt a meglepetés, mikor megpillantották a Balatont…
Egy kis séta és lubickolás után indultak haza Csabacsűdre.
Nagyon jól érezték magukat!!!

Ebben a tanévben a 7. osztályosoknak volt szerencséjük elutazni Szerbiába, a Vajdaságba, a HAT-18-01-1007 számú Határtalanul pályázat keretén belül.
A néhány nap alatt rengetek nevezetességet tekintettek meg. Ellátogattak Csókára, ahol megkoszorúzták Móra Ferenc és II. Rákóczi Ferenc szobrát.
Látogatást tettek Tóth Laci bácsihoz, aki 1960 óta gyűjt a világ minden tájáról rovarokat és madártojásokat. Ezt követően a városközpontban tettek sétát, mely során egy üvegékszereket készítő házaspár műhelyében ismerkedhettek meg az ékszer készítés rejtelmeivel. Kedd délelőtt látogatást tettek két általános iskolában Adán és Törökfalun. Kirándultak a Lovasvölgyben, ahol lovasíjász bemutatót csodálhattak meg. A harmadik nap Zentára látogattak, ahol megnézték a tűzoltólaktanyát. Ez után megkoszorúzták a zentai csata emlékére felállított szobrot. Következő utuk Moholra vezetett, ahol Szent István szobránál rótták le kegyeletüket és helyezték el az emlékezés koszorúját. A hazautazás napján Szarvas Gábor szobrát koszorúzták meg Adán.
Köszönik a lehetőséget és a feledhetetlen élményt!

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.