Pályaorientációs napot tartottunk iskolánkban

Hagyományainkhoz hűen az idén is megrendezésre került a pályaorientációs nap, melyen iskolánk összes diákja és pedagógusa részt vett. A napi programok több helyszínen valósultak meg. Vidéki intézményekből érkeztek felnőtt és diák előadók, akikhez osztályonként látogattak el a tanulók. Életkori sajátosságaiknak megfelelően gyakorlati és elméleti tájékoztatást kaptak a különböző szakmalehetőségekről. A Gyulai Szakképzési Centrum Székely Mihály Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma által tartott szakma bemutató keretében a szociális gondozó és ápoló, asztalos, festő – mázoló – tapétázó, kőműves, fodrász szakmákkal ismerkedhettek meg közelebbről a gyerekek. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarától Mészárosné Szabó Anna – osztályvezető a 8. osztályosoknak bemutatóval szemléltette a pályaválasztási lehetőségeket. Fürj Erik és Pusztai Szilvia a Szarvasi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály képviselői-szemléletes előadását hallhatták a hatodik, hetedik és nyolcadik osztályosok.
A délutánt a mentőszolgálat, a rendőrség és a katasztrófavédelem elméleti és gyakorlati tájékoztatója színesítette. A gyerekek belülről is megnézhették a tűzoltóautót és megismerkedhettek a teljes felszerelésével. A mentőszolgálat munkatársa különböző életmentő eszközöket szemlélve tartotta meg gyakorlati előadását. A rendőrség szakemberei által a nyomozás során szükséges eszközökkel ismerkedhettek meg.
Késő délután a vonzáskörzetünkbe tartozó középiskolák igazgatói, pályaválasztási felelősei érkeztek intézményünkbe azért, hogy a hetedikes és nyolcadikos tanulóknak és szüleiknek részletesen bemutassák iskolájukat. A tájékoztatót követően a szülők és a diákok az általuk választott középiskola képviselőjétől kaphattak kimerítő válaszokat az őket foglalkoztató kérdésekre. A program során többen fedeztek fel új lehetőségeket, illetve megerősítést kaptak eddigi az elképzeléseikhez.
Sikeres pályaorientációs napot tartottunk!

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.