Télűző nap

Farsang az új esztendő elején a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó időszakot jelenti a rá jellemző farsangi szokásokkal és hagyományokkal. Hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemzik. A farsang jellegzetessége, hogy a keresztény liturgikus naptárban nem kötődik hozzá jelentős vallási ünnep, alapvetően a gazdag néphagyományokra épül.

Az idei tanévben rendhagyó keretek között tartják az óvodák, iskolák a farsangot, hiszen a járványügyi helyzet nem teszi lehetővé, hogy csoportok, osztályok és szülők együtt ünnepeljenek. Így volt ez a mi intézményünkben is, ahol az osztálytermekben nagy mulatságot rendeztek a pedagógusok a gyerekeknek. Együtt fánkozott a hercegnő a boszorkánnyal, a cica a bohóccal – hogy csak néhányat említsünk a varázslatos, vidám és színes jelmezek közül. Szünetekben farsanghoz kapcsolódó, ütemes, vidám dallamok voltak hallhatók az iskolarádión keresztül. Az ebédhez a Csabacsűdi Szociális Intézmény és Konyha jóvoltából farsangi fánkot kaptak a gyerekek és az iskola dolgozói is.

Odafigyeltünk arra, hogy a tanulók betartsák a járványügyi helyzettel kapcsolatos intézkedéseket. Jó volt látni, hogy a gyerekek még így is hihetetlen örömmel fogadták ezt a télűző eseményt.

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.