Pénz7 témahét az iskolánkban

Magyarország 2015-ben csatlakozott először az Európa szerte közel 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez. A program célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra. Iskolánk, a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola 2021. március 01-től március 05-ig Pénz7 témahetet tartott.A hét folyamán minden gyermek a korosztályának megfelelően mélyíthette tudását, szélesíthette látókörét a témával kapcsolatban.

Az iskola tanrendjéhez igazodó tematikus hét során a diákok saját osztálytermeikben, élményszerű és játékos tananyagok segítségével sajátíthatták el és gyakorolhatták a mindennapi pénzügyekhez kapcsolódó ismereteket és készségeket.

A kisebbek színeztek, valamint képeket vágtak és ragasztottak, pénztárcát készítettek. A nagyobbak ismeretanyagokat néztek, beszélgettek a pénzügyi tudatosságról, megtakarításról, befektetésről, a különböző hitelekről. Játékos csapatfeladatokat oldottak meg és gazdálkodtak a rendelkezésükre álló pénzzel. A családi kiadások és bevételek világába is betekintést nyertek. Az órákon megtapasztalhatták, hogyan ellenőrizhetik pénzük valódiságát természetes- és uv fény alatt is. A nagyiskolában a tanórák közötti szünetekben ismeretterjesztő kisfilmeket nézhettek a gyerekek, továbbá kihelyezésre kerültek országunk régi forintjai, amelyeket már nem ismerhettek tanulóink.

„Nem az a lényeg, hogy mennyid van, hanem hogy amid van, azt mennyire okosan használod fel a valódi céljaiddal összhangban.”

Csernok Miklós

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.