Másoknak adni felemelő érzés

A kupakgyűjtő szív kezdeményezés annak idején Dániából indult el hódító útjára, ma már számos magyarországi településen is megtalálható.
Idén Csabacsűd településen is kihelyezésre került egy kupakgyűjtő edény, ami a jövedelemadók egy százalékából készülhetett el. A gyűjtőt a Gyereknapon adták át a Csabacsűdi Szociális Intézmény és Konyha jóvoltából, amelynek beszerzését a Tiszta Környezetünkért Alapítvány támogatta. A gyűjtőedény hármas funkciót tölt be, aminek lényege a környezetvédelem, a társadalmi összefogás, illetve a jótékonykodás.
Iskolánk tanulóinak ismét lehetősége volt a segítségnyújtás örömét megtapasztalni. Az intézmény folyósóján gyűjtött kupakok újra jó helyre kerültek. Békésszentandrás után most a településen kihelyezett edény feltöltése következett, iskolánk első osztályos tanulói helyezhették a szívbe a színes kupakokat.
Minden segítségnyújtásnak próbálunk a részesei lenni, hisz nevelési feladatainkhoz jól illeszkedik a jótékonykodás. Kiemelt figyelmet fordítunk az erkölcsi tulajdonságok megerősítésére, mint az együttérzés, figyelmesség, segítőkészség.
Másoknak adni felemelő érzés, hiszen nemcsak a rászorulóknak segíthetünk ezzel, hanem a saját szívünkbe is békét hozhatunk, ami pedig a legfontosabb: környezetünket is buzdítjuk a jócselekedetekre. Reméljük, hogy a csabacsűdi gyerekek továbbra is élen járnak majd a jótékonykodásban, ezáltal megtapasztalva és gyakorolva a segítségnyújtást.
Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki eddig gyűjtött és ezután is gyűjteni fog kupakokat, mert a legkisebb adomány is számít!
„Minden alkalommal, amikor önzetlenül adunk, számunkra is tágasabbá válik a világ.”
/Hozleiter Fanny/

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.