Közlekedési projektnapot tartottunk Budapesten

Intézményünk minden tanévben megtartja a közlekedési projektnapot, melynek időpontját a munkatervben rögzítjük. Idén ez az időpont 2021. szeptember 28-ára terveztük. A projektnap célja a tanulók tudatos és biztonságos közlekedésre nevelése, a különböző közlekedési eszközök tematikus bemutatása, a helyi és helyközi közlekedés megismerése, gyakorlatban történő kipróbálása.
Kedd reggel 6 óra körül a Csabacsűd felső vasútállomás peronján egy hátizsákos „kis” csoport gyülekezett. Az időjárás igen borongós volt, de a jókedvet ez sem ronthatta el. A diákok vidáman várták, hogy útnak indulhassanak Budapestre.
A gyerekek minden közlekedési eszközt kipróbálhattak, ami a fővárosra jellemző. Például: a metrót, a villamost, hajókázást. Megérkezésük után először Budapest egyik legismertebb épületét a Parlamentet tekintették meg. A betekintés során lehetőségünk volt végig járni a kupolacsarnokot, ahol szerencsénkre egy őrségváltást is láthattunk. A csarnokban a Szent Korona és a koronázási ékszerek vannak kiállítva, amiket közelről is szemügyre vehettünk. A gyönyörű épület mindenki számára felejthetetlen élményt nyújtott. Az Országház látogatása után a tanulók egy élvezetes hajókiránduláson vettek részt, ahol megcsodálhatták a Parlamentet, a Budai Várat és még sok fővárosi nevezetességet a vízről tekintettük meg.
Intézményünk fontosnak tartja, hogy diákjaink megtanulják a biztonságos közlekedést nemcsak a lakóhelyükön, hanem a nagyobb városokban is, akár egyénileg, akár csoportosan.
Összegzésként leszögezhetjük, hogy mindenki nagyon jól érezte magát a nap folyamán. Hosszú idő után végre együtt tölthettünk egy fárasztó, ugyanakkor egy élményekkel teli napot.

A projektnap a Szlovák Önkormányzat Csabacsűd és a Szülők Közössége anyagi támogatásával valósult meg.

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.