„IV. Kúti tábor”-ban a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola diákjai

Július 19-től 24-ig szlovák citeratáborban jártak iskolánk tanulói, ahol a népzenélés mellett szlovák mesefeldolgozáson vehettek részt és kézműves foglalkozásokon alkothattak.

A program első napja Szarvas szlovák nevezetességeinek bemutatásával telt, majd fürdőzés és mozilátogatás zárta a napot. A röpke kiránduláson azok a haladó citerások és szavalók vehettek részt, akik június elején eredményesen szerepeltek az országos szlovák versenyen, Budapesten.

Ez után következett az öt napos hazajárós citerás- és nyelvi képzés Örménykúton, aminek a diákok nagyon örültek. A helyi polgármesteri hivatal épületeiben alkothattunk. A 27 gyermek 4 csoportban volt foglalkoztatva. A haladó citerásokat Borsi Ferenc az Óbudai Népzenei Iskola népzenetanára, a középhaladókat Boczonádi Zsuzsanna szarvasi tanítónő, a körösladányi Cuháré citerazenekar tagja, a kezdőket és a nyelvi csoportot Hruskáné Hajdú Emese iskolánk citeraszakkör vezetője, diákok segítségével tanította.
Emellett iskolánk pedagógusai kézműves programokat szerveztek a diákok részére.

A táborozó gyerekek minden nap reggel 8 órától fél 3-ig, kedden pedig egy egésznapot betöltő, itt alvós programon vehettek részt.

A tematikus napon a diákok többek közt kemencés lángost sütöttek, állatsimogatáson voltak, valamint kerékpártúráztak, játszótereztek és egyéb szórakoztató játékokon vettek részt.

A táborozás zárásaként szűk körben mutattuk be a táborban tanultakat, hogy majd tanév során szélesebb körben, rendezvények keretében is előadhassuk az érdeklődők számára azokat.

Iskolánk nevében köszönjük a gyerekeknek aktív teljesítményüket és példaértékű magatartásukat a forróság ellenére is. Köszönjük, hogy a résztvevő pedagógusok elfogadták a meghívást és minden energiájukkal a legjobb eredmény elérésére törekedtek, továbbá büszkék vagyunk azokra a középiskolás és egyetemista diákokra, akik szabadidejüket feláldozva vettek részt táborainkon önmaguk és a táborozók nagy örömére.

Köszönjük a szülőknek, hogy segítik gyermekeiket a hagyományaink megőrzésében, megismerésében, az örménykúti önkormányzatok támogatását, patronálását a helyi kulturális élet fellendítésében, továbbá büszkék vagyunk iskolánk pályázati eredményeire, melyből megvalósulhatnak nyári táboraink.

Örménykúti nyári tábor 2015
This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.