Sári és Regina az országos szlovák karácsonyon

2015.12.04-ére az iskolából szlovák tanárnőnk, Lestyan Katalin kettőnket választott ki, hogy részt vehetünk az országos szlovák karácsonyon, Pilisszentkereszten.
Fél 7-kor indultunk az iskola elől. Az ünnepi műsor 11 órakor kezdődött a Pilisszentkereszti Szlovák Közösségi Házban. Elsőként Hollerné Racskó Erzsébet az Országos Szlovák Önkormányzat elnökasszonya köszöntötte a résztvevőket. Első műsorszám egy pozsonyi színész házaspár látványos és vicces előadása volt. Ezt követően ebéddel, édességgel vendégeltek meg minket. Az Adventi koszorú mind a négy gyertyáját meggyújtották a rangos vendégek, mint pl. a pilisszentkereszti római Katolikus pap: Szalay Zoltán, a Szlovák Köztársaság magyarországi nagykövete: Rastislav Káčer úr, Pilisszentkereszt polgármestere: Lendvai József János, az Országos Szlovák Önkormányzat elnökasszonya: Hollerné Racskó Erzsébet.

Kiosztásra kerültek a Tehetségekért Alapítvány díjai, amelyeket 21 magyarországi diák kapott meg.
Zárásként a pilisszentkereszti tanulók színvonalas szlovák nyelvű előadását élvezhettük. Minden gyermeket mikuláscsomaggal is megajándékoztak.

Nagyon jól éreztük magunkat és köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen az ünnepségen.

Janecskó Sára és Gerhát Regina 8. osztályos tanulók

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.