Csillogtak a „gyémántok” Ballagás és tanévzáró ünnepség a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskolában

2016. június 18-án került megrendezésre iskolánkban a ballagás és tanévzáró ünnepség. A búcsúzó nyolcadikosok a hosszú csengőszó után – melyet utoljára hallottak iskolájukban – elsőként az udvarra ballagtak. Itt a 7. osztályosok búcsúztak el társaiktól, s akasztották nyakukba az útravaló tarisznyát. Ezt követte a 4. évfolyam, mint testvérosztály, akik felelevenítették a közös emlékeket, majd ajándékozták meg társaikat egy szál virággal. A pedagógusoktól útravaló gondolatként a gyémántok keltek életre, az ő olvasatukban minden kisdiák egy-egy drágakő, akiket csiszolni kell, hogy minél értékesebbé váljanak. Biztatásként arra kérték a ballagókat, hogy hagyják magukat tovább csiszolni.

Az udvarról indult az iskola épületétől való búcsú, s talán ekkor tudatosodott a nyolcadikosokban, hogy egy korszak lezárult életükben.

Az Eötvös József Művelődési Ház zsúfolásig megtelt az ünnepségre. A ballagás főszereplői, a nyolcadik osztályosok, a színpadon foglalták el helyüket. Kezdésként önmagukhoz méltón, nagyon színvonalas műsorral búcsúztak. Az iskolazászló átadás-átvétel után Molnár József polgármester úr szólt az ünneplő közönséghez, amit Sutyinszky Zoltán igazgató ünnepi beszéde követett. Kepenyes András, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szarvasi Tankerületének vezetője egyéb elfoglaltsága miatt sajnos nem tudott részt venni az ünnepségen, ezért az általa küldött üdvözlő sorokat a moderátor tolmácsolta. A ballagás zárásaként, már hagyományosan a Csabacsűdi és az Örménykúti Nemzetiségi Önkormányzatok jutalmazzák a szlovák nyelvi tantárgyban jeleskedő tanulókat. Az idén, sikeres nyelvvizsgájáért, a nyolc év folyamán tanúsított szlovák nyelv iránti érdeklődéséért és a kiemelkedő munkájáért Gerhát Regina, Janecskó Sára, valamint a nyolc év folyamán tanúsított szlovák nyelv iránti érdeklődéséért Ivanics Szintia, Jansik Noémi, Sovány Liza, Szilágyi Dóra és Varga Lili vehetett át Adamikné Zuberecz Etelka elnök asszonytól és Válkovszki Mihály elnök úrtól egy-egy könyvet. A ballagás zárásaként az énekkar egy dallal köszönt el a nyolcadikosoktól.

A tanévzáró Bálint Karina negyedik osztályos tanuló szavalatával kezdődött.A 2015/2016-os tanév eseményeiről Sutyinszky Zoltán igazgató úr tájékoztatta a résztvevőket.

Mint minden tanév végén, a nevelőtestület most is döntött arról, hogy kik azok a tanulók, akik egész éves munkájukért elismerésben, dicséretben részesülnek. Ennek értelmében a tantestület elismerő oklevelet adományozott Gerhát Regina Magdolna és Janecskó Sára 8. évfolyamos tanulóknak, az iskola végzős diákjainak, akik 2008-2016. között kiemelkedő tanulmányi eredményükkel, példamutató magatartásukkal és kiemelkedő szorgalmukkal, valamint szlovák nyelvből sikeres alapfokú nyelvvizsga megszerzésével mutattak példát társaiknak. Regina és Sári mindezek mellett nevelőtestületi dicséretben is részesült a nyolcadik osztályban elért eredményeikért.

A tantestület elismerő oklevelet adományozott Ivanics Szintia 8. évfolyamos tanulónak, az iskola végzős diákjának, aki 2008-2016. között kiemelkedő tanulmányi eredményével, példamutató magatartásával és kiemelkedő szorgalmával mutatott példát társainak. Szintia mindezek mellett nevelőtestületi dicséretben is részesült a nyolcadik osztályban elért eredményeiért.
A tantestület elismerő oklevelet adományozott Varga Lili 8. évfolyamos tanulónak, az iskola végzős diákjának, aki 2008-2016. között kiemelkedő tanulmányi eredményével és a sportversenyeken elért eredményeivel mutatott példát társainak. Lili mindezek mellett nevelőtestületi dicséretben is részesül a nyolcadik osztályban elért eredményeiért.

A tantestületünk elismerő oklevelet adományozott Jansik Noémi 8. évfolyamos tanulónak, az iskola végzős diákjának, aki 2008-2016. között jó tanulmányi eredményével, közösségi munkájával és a sportversenyeken elért eredményeivel mutatott példát társainak.

A tantestület elismerő oklevelet adományozott Sovány Liza 8. évfolyamos tanulónak, az iskola végzős diákjának, aki 2008-2016. között jó tanulmányi eredményével, közösségi tevékenységével és a sportversenyeken elért eredményeivel mutatott példát társainak.

A tantestület elismerő oklevelet adományozott Szilágyi Dóra 8. évfolyamos tanulónak, az iskola végzős diákjának, aki 2008-2016. között jó tanulmányi munkájával mutatott példát társainak.

A 2015/2016-os tanévben tanúsított egész éves munkája alapján nevelőtestületi dicséretben részesült, és könyvjutalmat is kapott:

A 7. osztály tanulói közül: Kusnyar Zita, Szász Róbert Dániel, Szenkó Péter – kiemelkedő tanulmányi eredményéért és szorgalmáért.

A 6. osztály tanulói közül: Rácz Tímea Nóra – kiemelkedő tanulmányi eredményéért és szorgalmáért, Kusnyar Zsuzsanna, Szabó Zoltán – kiemelkedő tanulmányi eredményéért.

Az 5. osztály tanulói közül: Szakács Kamilla Boglárka – kiváló tanulmányi eredményéért, Sztraka Martin – kiemelkedő tanulmányi eredményéért.

A 4. osztály tanulói közül: Balatoni Bettina, Bálint Karina – kiemelkedő tanulmányi eredményéért, példamutató magatartásáért és szorgalmáért, Komáromi Réka, Skorka Nóra – kiemelkedő tanulmányi eredményéért, Lestyan Laura Judit – kiemelkedő szorgalmáért,Nagy Dorina Diána – példamutató magatartásáért.

A 3. osztály tanulói közül: Balogh Alexandra Mária, Szabó Alexa – kiváló tanulmányi eredményéért, példamutató magatartásáért és kiemelkedő szorgalmáért, Komár Gergő – kiemelkedő tanulmányi eredményéért, példamutató magatartásáért és szorgalmáért, Szenkó Szandra – kiemelkedő tanulmányi eredményéért és példamutató magatartásáért.

A 2. osztály tanulói közül: Fügedi Dániel – kiváló tanulmányi eredményéért, példamutató magatartásáért és kiemelkedő szorgalmáért, Adamik Zsombor Vilmos – kiváló tanulmányi eredményéért, Tusjak Viktor – kiemelkedő tanulmányi eredményéért, példamutató magatartásáért és kiemelkedő szorgalmáért, Folytán Maja – kiemelkedő tanulmányi eredményéért.

Az 1. osztály tanulói közül: Kasnyik Vanda – kiváló tanulmányi eredményéért, példamutató magatartásáért és kiemelkedő szorgalmáért, Bobvos Alexandra Ágnes, Gulyás Dominika, Szenkó Enikő – kiváló tanulmányi eredményéért, Mizik Tamara Vanda, Pavlovics Zoé, Szél Vivien, Viszkok Bernadett Robinetta – kiemelkedő tanulmányi eredményéért.

A 2015/2016-os tanévben végzett tanulmányi munkája, közösségi tevékenysége alapján oklevél és könyv elismerésben részesült:

A 8. osztályból: Bálint Attila – sportversenyeken elért kiemelkedő eredményeiért, Jelen Szebasztián Szilveszter – közösségi munkájáért és a sportversenyeken elért kiemelkedő eredményeiért.

A 7. osztályból: Zelenák Tícia – sportversenyeken elért szép eredményeiért, egész éves énekkari munkájáért és közösségi tevékenységéért, Szabó Zsófia – sportversenyeken elért szép eredményeiért, egész éves énekkari munkájáért és közösségi tevékenységéért.

A 6. osztályból: Jansik Norbert – sportversenyeken elért kiemelkedő eredményeiért, Nagy Vanda – jó tanulmányi eredményéért, sporttevékenységéért és közösségi munkájáért.

Az 5. osztályból: Zelenák Liza – jó tanulmányi eredményéért és közösségi munkájáért, Gyulai Henrietta – jó tanulmányi eredményéért, egész éves kiemelkedő énekkari munkájáért és hagyományőrző tevékenységéért, Jancsó Kitti – példamutató magatartásáért, egész éves kiemelkedő énekkari munkájáért és hagyományőrző tevékenységéért.

A 4. osztályból: Beregszászi Ticián – a sportversenyeken elért kiemelkedő eredményeiért, Pavlovics Réka Zsuzsa – a versenyeken, rendezvényeken nyújtott szép szerepléséért.

A 3. osztályból: Bárdos András – sportversenyeken elért kiemelkedő eredményeiért, Sovány Dorina Julianna – sportversenyeken elért kiemelkedő eredményeiért.

A tanévzáró ünnepségen iskolánk volt tanítója, Iványi Gergelyné, már hagyományosan jutalomban részesít negyedik osztályos diákokat. Idén Bálint Karina és Balatoni Bettina példamutató magatartása és kiemelkedő tanulmányi munkája mellett a területi versenyeken elért eredményeivel, Skorka Nóra kiemelkedő tanulmányi munkája mellett a területi versenyeken elért eredményeivel vívta ki Ilike néni elismerését, hiszen ezek a tanulók több tanéven át iskolánk hírnevét öregbítették.

Itt még mindig nem volt vége a jutalomosztásnak, ugyanis a Békés Megyei Szlovák Önkormányzat szervezésében hagyományőrző tábor kerül megrendezésre Nagybánhegyesen 2016. július 17 – 22. között, melyen a nevelőtestület döntése alapján a 8. osztályból: Janecskó Sára, a 7. osztályból: Szász Róbert és Szenkó Péter, a 6. osztályból: Rácz Tímea tanulók vehetnek részt.

Az Országos Szlovák Önkormányzat szervezésében a Magas Tátrában lebonyolításra kerülő táborban – 2016. július 25-30. – között a nevelőtestület döntése alapján Kusnyar Zita a 7. osztályból, Szabó Zoltán a 6. osztályból vehetnek részt.

A tanév végén hagyományosan azoknak a szülőknek is köszönetet mondunk, akik az eltelt nyolc év során sokat tettek az iskoláért. Így sok éves önzetlen munkájáért köszönetet illette: Bálintné Krajcsovics Krisztinát és Bálint Attilát, Babecz Istvánt, Gerhátné Skorka Magdolnát, Ivanics Mihályt, Szeljak Enikőt, Orosz Ritát, Trenyik Krisztinát, Szilágyiné Jancsó Editet és Szilágyi Mihályt, Vargáné Krnák Adriennt.

Három évvel ezelőtt az intézmény vezetése és a Szülők a Csabacsűdi Gyermekekért Egyesület közösen pedagógus díjat alapított. Az elismerést az a pedagógus, vagy pedagógiai munkát közvetlenül segítő alkalmazott veheti át, aki kiemelkedően, példaértékűen tevékenykedik diákjaink előrehaladásáért, az iskola értékeinek megőrzéséért. Ebben a tanévben Nagy-Szklenár Zsuzsanna tanítónő érdemelte ki a díjat.

A rendezvény végén az énekkar nyárra hangolódva énekelt, majd Balatoni Bettina 4. osztályos tanuló szavalata zárta a műsort, mely után a művelődési ház előtt a nyolcadikosok az őket jelképező lufik elengedésével búcsúztak.

Befejezésül minden tanuló megkapta egész éves munkájának eredményét, a bizonyítványt!

2016 Ballagás
This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.