Kukac Kata kalandjai

Április 8-án hétfőn iskolánk alsós tanulói a Lázár Ervin program keretén belül ellátogathattak a Békéscsabai Jókai Színházba, ahol megnézték a Kukac Kata kalandjai című mesemusicalt. Az előadás igazi élményt nyújtott a gyerekeknek mind a kosztümökkel, mind a díszletekkel, a remek dalbetétekkel, színészi játékokkal, tánccal együtt. A darabban sok helyen megjelent a humor is, nem volt tehát hiány mókában, nevetésben.

A musical érdekessége, hogy a rendező – Bozsó József – saját maga írta, ugyanis egy olyan meséből merítette az ötletet, amit 20 évvel ezelőtt mesélt lányának mindig más befejezéssel. A zenés darabnak a szórakoztatáson túl tanító jellege is van: megmutatja, hogy végig kell járni az utunkat ahhoz, hogy elérjük a kitűzött céljainkat, és ezt érdemes is végigcsinálnunk, valamint az a konklúzió, hogy ez az út a barátokkal mindig sikerülni fog.

A történet egy kukaclányról szól, aki pillangóvá szeretne válni, Így hát elindul kalandos útjára az éjszakai erdőbe, amelyre elkísérik társai is, akik jóban-rosszban vele tartanak. Ők: a bolondos sáska, a cirkuszi mackó és a kék béka. Közös erővel legyőzik félelmeiket és a rájuk leselkedő veszélyeket; hogy a történet legvégére megtalálják mindannyian azt, amit annyira kerestek – a tiszta és mély barátságot.

Köszönjük a lehetőséget.

Képek

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.